Predvajanje filma Misterij ženska

Objavljeno: 30. marca 2017

V četrtek, 6. aprila, bo ob 18h, v Arrupejevi dvorani v Duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani predvajan japonski dokumentarni film Misterij ženska.

Film nas povabi v Hišo rojstva, kjer se dr. Yoshimura skupaj z babicami že štirideset let posveča naravnemu rojevanju, rojevanju, ki se izogiba uporabi sodobne medicine in svoj pogled raje obrača proti rojstvu, ki je nagonsko, človeku naravno. V kliniki, ki stoji v neokrnjeni naravi, daleč od vsakdanjega mestnega hrupa in skrbi, za nosečnice skrbi doktor Yoshimura, ki je v štiridesetih letih nadzoroval že več kakor 20.000 naravnih porodov. Ko nastopi čas poroda, se zdi, da se ta zgodi brez pretiranega truda, nekoliko boleče, skorajda prijetno.

Nosečnost v življenje danes lahko s poplavljanjem informacij o rojevanju otrok, poleg sreče prinese tudi dobro mero skrbi. In ženskam lahko rojevanje, ob katerem prisluhnejo sebi in svojim izbiram, ne glede v kakšnem okolju so, nudi nenadomestljivo zadovoljstvo in srečo.

Po filmu sledi pogovor z Martino Štirn, ki je film pripeljala v Slovenijo in ga tudi prevedla ter Matejo Kusterle, diplomirano babico z izkušnjami s porodi v porodnih hišah. Pogovoru se bo priključila še Adriana Aleksić, porodna in družinska fotografinja.

Cena vstopnice je 3€.

Kje? Ul. Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana (v bližini je Poljanska gimnazija in cerkev sv. Jožefa). Parkirni prostori so za cerkvijo sv. Jožefa, vhod iz Zarnikove ulice.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1