POGOVOR: Poti ustne zgodovine (9. 2. 2023 ob 17.00)

Objavljeno: 25. januarja 2023

Vsako raziskovanje je pot. Slednja je oplemenitena, če je ob človeku človek.

Ob raziskovalcu sogovornik, ki razkrije svoje življenjske dogodke, oplemeniti predmet raziskovanja. Ustna zgodovina s svojim biografskim pristopom lahko služi kot zgovorno in pomembno dopolnilo tradicionalnim pristopom zgodovinopisnega raziskovanja in razmišljanja.

Svoja ustno zgodovinska raziskovanja nam bo predstavila profesorica dr. Urška Strle, ki si je v svoji akademski karieri kot tudi življenjski poti, ustvarila mnogo stikov in s tem izčrpnih minut pogovorov na diktafonu. V pogovoru z Matejo Kužner Čelešnik nas popelje v prostranstva, svoje izkušnje, poti ter čare, a tudi pasti ustne zgodovine kot načina raziskovanja preteklosti.

Urška Strle je doktorica zgodovine in docentka, ki je študij zgodovine dokončala na ljubljanski Filozofski fakulteti. Njen raziskovalni horizont zajema tematike zgodovine žensk, zgodovine dela, ustne zgodovine in zgodovine migracij kot tudi epistemologijo zgodovine, ki jo poučuje na ljubljanski Filozofski fakulteti. Svoje znanje in izkušnje izpopolnjuje na interdisciplinarnih domačih in mednarodnih projektih.

Kdaj in kje?

Dobimo se v četrtek, 9. februarja 2023, ob 17.00 na ZOOM-u. Dogodek traja 90 min. Povezavo bodo prijavljeni prejeli dan pred dogodkom na e-mail naslov.

Za koga?

Za vse, ki jih zanima vsebina. Za dogodek ni starostne omejitve.

Koliko stane?

Dogodek je brezplačen.

Zanima me!

Odlično! Za dogodek je potrebna predhodna prijava preko spodnjega obrazca.

Lahko se nam pridružiš tudi na delavnici “Vojna nima ženskega obraza” – je to res? (Ljubljana, 23. 2. 2023) ali pa si prebereš blog Spomini iz zgodovine nam odpirajo vrata prihodnosti.
Dodatne informacije: sabina@socialna-akademija.si

Dogodek je organiziran v sklopu projekta Meeting Memories, ki je sofinanciran s strani EU v sklopu programa Evropa za državljane.

Tags: , , ,


2 Responses to POGOVOR: Poti ustne zgodovine (9. 2. 2023 ob 17.00)

  1. Pingback: Socialna akademija » DELAVNICA: “Vojna nima ženskega obraza” – je to res? (Ljubljana, 23. 2. 2023)

  2. Pingback: Socialna akademija » Spomini iz zgodovine nam odpirajo vrata prihodnosti

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1