Študijski obisk “Med spominom in pozabo” v Trstu in Kopru (14. – 17. oktober 2022)

Objavljeno: 22. septembra 2022

V okviru projekta med spominom in pozabo (Between Memory and Oblivion) vabimo k udeležbi na študijskem obisku, ki bo tokrat potekal v Sloveniji ter Italiji, in sicer v Trstu in Kopru.

Cilj programa “Med spominom in pozabo” je vključevanje oseb, ki delajo z mladimi, učiteljev, študentov in doktorandov kot tudi druge zainteresirane javnosti v razpravo o krajih spominjanja na drugo svetovno vojno in naporom, vloženim zato, da ti kraji niso podvrženi zapuščenosti in pozabi.

Študijski obisk v Trstu in Kopru se posebej osredotoča na transnacionalno dimenzijo spominjanja s središčem na družbeno-zgodovinskem in politično-ekonomskem kontekstu večkulturne družbe.

Kdaj?

14. – 17. 10. 2022

Kje?

Trst (Italija) in Koper (Slovenija).

Za koga je namenjeno?

Zlasti spodbujamo udeležbo vseh, ki delajo z mladimi, učiteljev in drugih izobraževalcev, študentov in doktorandov kot tudi drugih zainteresiranih za teme, kot so pedagogika spominjanja ter evropska politika spominjanja.

Študijski obisk je namenjen udeležencem s prebivališčem v državah Evropske unije.

Koliko stane?

Udeležba je brezplačna, povrnjeni pa so tudi potni stroški.

Zanima me!

Vse potrebne informacije najdeš v INFOPACKU.

Za dodatne informacije in vprašanja se obrni na: sabina@socialna-akademija.si

Kako se prijavim?

Prijave zbiramo preko TEGA obrazca.

Rok prijave je 6. 10. 2022.

Projekt razvija Socialna akademija v sodelovanju z Zavodom APIS (Slovenija) ter z mednarodnimi partnerji: Documenta (koordinator projekta), Jasenovec Memorial Site (Hrvaška), MMH Dachau, Univerza v Regensburgu (Nemčija), Associazione 4704 ter Topografia per la storia (Italija).

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1