Utrinek iz RAY Triangular Summit 2024 v Helsinkih

Objavljeno: 27. maja 2024

Med 22. in 24. majem 2024 je v Helsinkih potekala konferenca RAY Triangular Summit 2024. Udeležil se je je tudi Matej Cepin, ki je o učinkih programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota spregovoril tudi na enem od panelov.

RAY je mreža raziskovalcev mladine in mladinskih programov na evropski ravni. Združuje kar 35 držav, njena glavna naloga pa je beležiti učinke programov, ki jih Evropska unija izvaja na področju mladine, to sta Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Na konferenci so se zbrali deležniki iz treh sektorjev: raziskovalci, odločevalci in praktiki. Kot edini predstavnik Slovenije s področja praktikov se je na povabilo Nacionalne agencije programov Erasmus+ in ESE konference udeležil Matej Cepin.

Na konferenci so prediskutirali najnovejše rezultate raziskav mreže RAY ter skušali na osnovi podatkov predlagati priporočila za nadaljnji razvoj obeh programov.

Matej je med drugim nastopil tudi na enem od panelov. Skupaj z mladinsko delavko iz Romunije ter z dvema mladima osebama (Finska, Nemčija) so diskutirali o zgodbah, ki jih programi EU na področju mladine pišejo poleg številk, oziroma o zgodbah, ki jih številke ne zajamejo.

Za fotografijo se zahvaljujemo Meti Brečić Ločičnik.

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1