Rezultati projekta Počimo mehurčke

Objavljeno: 8. maja 2023

Po dveh mesecih od konca projekta Počimo mehurčke je čas, da se ozremo nazaj in skupaj zberemo vse rezultate, ki so v času trajanja projekta nastali in do akterih lahko dostopamo tudi prek spleta.

Med novembrom 2020 in februarjen 2023 smo štirje projektni partnerji, poleg Socialne akademije še Društvo Medkulturni dialog, Župnijski zavod Sv. Jurija Stara Loka in Mangfoldhuset izvajali projekt, katerega namen je večja socialna vključenost družin iz Turčije in ogroženih družin iz Slovenije. Projekt je podpiral Norveški finančni mehanizem.

Priročnik Počimo mehurčke

Priročnik, ki nosi podnaslov Kako krepiti dialog v skupnostih in med njimi, si lahko preberete in brezplačno prenesete TUKAJ ali pa s klikom na spodnjo sličico.

Video s tabora družin v Celju

Vabljeni k ogledu kratkega videa, ki je nastal na taboru slovenskih in turških družin v Celju leta 2022.

Šest lekcij v slovenskem jeziku

Na portalu razgledan.si je v okviru projekta nastalo šest lekcij, ki govorijo o medkulturnem in medreligijskem dialogu ter o participaciji v družbi. Vablejni k branju prispevkov ter k ogledu video lekcij.

Šest lekcij v turškem jeziku

Zgoraj omenjenih šest lekcij je dobilo tudi prevod v turški jezik, video lekcijam pa so bili dodani tudi turški podnapisi. Lekcije za turško govoreče so na voljo TUKAJ.

Usposabljanje za vodje skupin

Na enodnevnem usposabljanju so udeleženci, voditelji skupin, izvedeli, kako lahko z vključevanjem raznolikosti in s kakovostnim medkulturnim dialogom svoje skupine, gibanja ali organizacije potisnejo nekaj korakov naprej! Več o vsebini si lahko preberete TUKAJ.

Kviz Počimo mehurčke

Nastal je tudi spletni kviz, v katerem so lahko udeleženci projekta in ostali, ki jih vsebina zanima, rešili kviz. V slovenskem jeziku je na voljo TUKAJ, v turškem pa TUKAJ.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1