Usposabljanje “Počimo mehurčke” (Ljubljana, 29. oktobra, 9:00-17:00)

Objavljeno: 12. oktobra 2022

Vodite skupino, gibanje, župnijo, organizacijo?

Se v skupini spopadate z nesoglasji, konflikti ali strujami, ki med seboj ne govorijo?

Ali pa ste tako zelo soglasni v vsem, da bil vsak, ki bi bil preveč drugačen, za vas predstavljal pravi šok?

Verjamete, da lahko različni pogledi in načini delovanja v vašo skupino prinesejo nekaj povsem novega in vas celo potisnejo nekaj korakov naprej?

Ljudje smo različni. Ta naša različnost je lahko vir nesoglasij in konfliktov ali pa pot v boljše življenje za vse! Ključen je dober in iskren dialog. V teoriji vse to že vemo, toda kako voditi dialog v praksi?!

Vablejni na 1-dnevno usposabljanje Počimo mehurčke, kjer boste izvedeli, kako z vključevanjem raznolikosti in z kakovostnim medkulturnim dialogom vašo skupino, gibanje ali organizacijo potisnete nekaj korakov naprej!

Kdaj?

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 29. oktobra 2022, od 9:00 do 17:00.

Kje?

Usposabljanje, ki bo trajalo 8 pedagoških ur, bo potekalo v Veliki učilnici Socialne akademije na Tržaški 132 v Ljubljani.

Koliko stane?

Usposabljanje je za vse, ki ste aktivni v kakšni od skupin ali v gibanju, v župniji, v organizaciji, … brezplačno!

Za udeležence bo na voljo tudi so tudi kava, čaj, sladki in slani prigrizki ter kosilo.

Vsak udeleženec po usposabljanju prejme tudi brezplačen priročnik Počimo mehurčke!

Okviren potek usposabljanja

  • 9:00 – 10:30 – Sklop 1: Uvod, spoznavanje in nekaj teorije
  • Odmor s turško kavo in čajem
  • 10:50 – 12:20 – Sklop 2: Kako delati resnične in trajne premike s pomočjo medkulturnega dialoga?
  • Organizirano skupno kosilo
  • 13:30 – 15:00 – Sklop 3: Kako voditi medkulturni dialog in odpirati tudi najtežje teme?
  • Odmor s turško kavo in čajem
  • 15:20 – 17:00 – Sklop 4: Nekaj uporabnih metod za delo v skupini

Kdo bo vodil usposabljanje?

Matej Cepin vodi Socialno akademijo in projekt Počimo mehurčke. 25 let dela kot izobraževalec na področju dela z mladimi, izobraževanja odraslih, gradnje skupnosti in odgovornega državljanstva. Nevladnim organizacijam, javnim institucijam in podjetjem pomaga pri strateškem razvoju, voditeljem pa pri osebnostni rasti. Je tudi gostitelj v podkastu Goreči grm.

Janez Snoj vodi Župnijski zavod sv. Jurija v Stari Loki. Je diplomirani komunikolog in vzgojitelj predšolskih otrok. Mož in oče treh otrok. Več kot ducat let je preživel v tujini, kjer se je kalil z drugače mislečimi, govorečimi in verujočimi. Ustvarjati prostor za dialog v na videz nemogočih situacijah izhaja iz izkušnje in ne iz teorije. Gradnja mostov med verami, religijami, med zasebnim in javnim, med cerkvenim in posvetnim … Projekt Počimo mehurčke vidi kot pomemben korak naprej, saj prestopajo doseg dialoga v ustvarjalno ljubezen do tretjega. Rojeva konkreten sad.

Furkan Guner prihaja iz Turčije. Je medkulturni mediator za slovensko in turško kulturo, po izobrazbi pa geograf in politolog. Že devet let živi v Sloveniji. Od leta 2017 je pravni zastopnik Društvo medkulturni dialog in tudi koordinator projektov na področju medkulturnega dialoga, integracije, vključevanja migrantov ter aktivnega državljanstva.  Je tudi avtor in voditelj migrantske oddaje Enolončnica na Radiu Študent, kjer poskuša z uspešnimi zgodbami migrantov razbijati predsodke o migracijah.

 Igor Bahovec je dipl. fizik in dr. socioloških znanosti. Zaposlen je na Teološki fakulteti in na Inštitutu za razvojne in strateške analize v Ljubljani. Njegova raziskovalna področja so: skupnosti, oseba, družina, civilna družba, socialni kapital, postmoderna kultura, identiteta, religija ter možnost prehoda k novemu obdobju zahodne civilizacije in vloga krščanstva pri tem. Posveča se misli papeža Frančiška, zlasti tematikam družine, integralne ekologije, identitete Evrope, bratstva in družbenega prijateljstva. Prizadeva si za širjenje pristnega medosebnega in medkulturnega dialoga.. Objavil je vrsto znanstvenih in strokovnih člankov ter dve znanstveni knjigi: Postmoderna kultura in duhovnost ter Skupnosti: teorije, oblike, pomeni. Na Dragi je že predaval leta 2017.

Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta Počimo mehurčke, ki ga izvajajo partnerji:

Tags: , , ,


Back to Top ↑

UA-42404711-1