Pazite! Veliki brat vas opazuje! Velika sestra vas posluša!

Objavljeno: 9. julija 2007

sak_dk_resnicnost_6_small.jpg

sak_dk_resnicnost_6_small.jpg V sredo, 27. junija se je v Galeriji Družina odvila Diskusijsko kavarna na temo: Resničnostni šovi, a takšna bo sedaj resničnost?

Po zgodovinskem uvodnem delu je gostja Mojca Petovar, vodja slovenske podružnice mladinske organizacije World Youth Alliance, ki se ukvarja s človeškim dostojanstvom, o tej temi tudi spregovorila. Povečevanje gledanosti in s tem pridobivanje dobička po njenem mnenju ne sme izhajati iz kršitev pravic posameznika.

Branko Cestnik, pater, župnik in poznavalec kulture mladih, se je dotaknil vplivov na mladostnike različnih tovrstnih oddaj. Iz bogatih izkušenj je nanizal zanimive primerjave iz preteklosti kot delovanjem inštitucij. Poudaril je, da dandanes človek nenehno išče in potrebuje vedno večje izzive »provokacije«. Tako ga nagovarjajo medij, raznovrstni šovi. Sem bi lahko dodali še razne adrenalinske in zabaviščne parke.

Gospa Tatjana Pirc, glavna urednica Prvega programa Radia Slovenija nam je predstavila igrani radijski "resničnostni šov"- Velika sestra. Izviren odgovor na vse resničnostne šove, ki so se že zgodili in se v prihodnje bodo. Zanimivo je bilo iz prve roke o tem projektu več slišati. Pirčeva je dodala še, da je Velika sestra zaživela tako zelo, da so nekateri vanjo celo verjeli. Prvi slovenski pustolovski resničnostni šov pa je tudi dokaz, da je zelo preprosto narediti zares odlično oddajo. Z manjšimi inserti smo Veliko sestro tudi predvajali. Posnetke in več o tem projektu si lahko preberete na spletnih straneh Prvega programa Radia Slovenije.

Udeleženci so se v diskusiji združili v dve večji skupini in vneto diskutirali. Čeprav ni bil nihče v resničnostne šove aktivno udeležen; ni glasoval ali imel 24 urnega vpogleda v dogajanje, so jih večinoma poznali iz raznih oglasov in prebiranja komentarjev. Prišli so do zaključka, da akterji resničnostnih šovov le za kratek čas postanejo junaki, imajo veliko medijske pozornosti, med njimi pa se le malokdo resnično uveljavil. Večinoma se začne in zaključi s šovom.

Diskusijo sem povezovala Mojca Perat.

Slike 

{gallery}galerije/07/sak_dk_resnicnost{/gallery} 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1