Delavnice za srednješolce

Drage učiteljice, dragi učitelji!

Vam ni vseeno, kam gre ta svet?

Vam je pomembno, da mladi svoje edinstvene sposobnosti in talente uporabljajo za (so)ustvarjanje boljše družbe?

Dobra novica: imamo nekaj skupnega!

Socialna akademija združuje ljudi vseh generacij, ki nam ni vseeno. Zato čutimo poklicanost, da po svojih močeh pomagamo spreminjati svet na bolje. Med drugim tudi s tem, da dajemo priložnosti mladim, da se izkažejo.

Posameznikom pomagamo, da pridobijo državljanske kompetence in se povezujejo v skupine. Skupine krepimo, da razvijajo inovativne družbene pobude in odgovarjajo na potrebe družbe. Gradimo družbo, temelječo na človekovem dostojanstvu.

Delavnice, ki v center postavljajo mlade!

Prelistajte knjižico delavnic za mlade, ki jih na Socialni akademiji izvajamo zadnjih nekaj let in so namenjene predvsem srednješolcem. Skozi leta izvajanja so uspešno prispevale k razvoju tako gimnazijcev kot tistih, ki obiskujejo srednje poklicne šole. Mlade spodbujajo k razmisleku, postavljanju vprašanj in k aktivni participaciji v okolju, kjer živijo in se nahajajo.

Delavnice so razdeljene v tri vsebinske sklope:

  • 10 ključnih stvari mlade opremlja z veščinami, ki jih v formalnem izobraževanju ne pridobijo, so pa ključne za osebni uspeh v življenju. Z njimi jih opolnomočimo in jim podpremo pri osebnem razvoju.
  • Državljanska pismenost krepi kritično mišljenje in družbeno aktivacijo mladih. Spodbuja jih k raziskovalnemu in neodvisnemu opazovanju sveta okoli sebe, zavzemanju stališč o pomembnih družbenih vprašanjih in smiselni uporabi (družbenih) medijev.
  • Ustvari film krepi osnovne multimedijske kompetence. Udeležence popelje v svet filmske produkcije, kjer spoznajo potek izdelave videa: od pisanja scenarija, rokovanja z opremo do zaključne montaže in deljenja svojih izdelkov z drugimi. Na ta način dobijo možnost odgovarjati na relevantna družbena vprašanja na kreativen način, s čimer spodbujamo njihovo participacijo v družbenih procesih.

Poleg tega so tu še daljši programi, za izvajanje katerih je potrebnih najmanj 10 ur. Nanašajo se na različne vsebine, ki jih v sodelovanju z vami prilagodimo potrebam skupine.

Prelistajte katalog delavnic!

Kaj pravijo drugi o nas?

“Na Ljudski univerzi Koper smo izjemno zadovoljni s sodelovanjem in vsebinami Socialne akademije.  Izvedba kariernih delavnic je bila zelo strokovna in prilagojena potrebam in željam mladih in učiteljev. Delavnice so bile v sproščenem vzdušju zastavljene aktivno in so mlade spodbudile k razmisleku o tem, kaj jim je pomembno v življenju in na nadaljnji karierni poti. Domiselne in kreativne vsebine so udeležencem pomagale pri spoznavanju sebe, sveta in svojega poslanstva.”

Tina M., Ljudska univerza Koper

 

“Izvajalka delavnic se je učencem poskušala približati preko vsakdanjih vsebin, s katerimi se soočajo kot najstniki, ki si že ustvarjajo smernice za nadaljnje življenje. Izzvala jih je, da čim širše razmišljajo in komunicirajo o problematiki današnje družbe, ki se vedno bolj dotika individualizma in vedno bolj izrazite tehnologije, ki izpodriva zdravo komunikacijo med ljudmi.”

Špela Č., OŠ Cerklje ob Krki

 

“Naša šola redno, vsakoletno sodeluje s Socialno akademijo v okviru organizacije delavnic za dijake. Brez težav se dogovorimo za ustrezne vsebine, so odzivni, dosledni in odgovorni in kar je najpomembnejše, znajo se približati mladim in njihovim temam. So prilagodljivi in prožni. Ob strani so nam stali tudi v času pouka na daljavo, ter se prilagodili izvedbi preko ZOOM-a. Dijaki od delavnic prevzamejo nova znanja in poglede nase in svoje ravnanje. Zadovoljni smo z delavnicami, ki jih izvedemo v sodelovanju s Socialno akademijo, zato se za sodelovanje z njimi odločamo vedno znova.”

Mihaela K., Srednja šola Domžale

 

Ne najdete primerne delavnice?

Pišite nam na info@socialna-akademija.si. Delavnice z veseljem prilagodimo in jih oblikujemo tako, da najbolje zadostijo potrebam, ki jih ima vaša skupina mladih.

Prelistajte katalog delavnic!


Comments are closed.

Back to Top ↑

UA-42404711-1