Delavnica “Programiranje je igra” je bila uspešna

Objavljeno: 2. novembra 2017

Prejšnjo sredo smo v okviru projekta “Meet and Code” obiskali Osnovno šolo Primoža Trubarja v Laščah in učence na krožku rčaunalništva naučili osnov programiranja. Dva bodoča učitelja računalništva skupaj s trenerko Socialne akademije so jim predstavili osnovne gradnike programiranja (if stavke, for zanke,…)  in jih popeljali v svet Scratcha.

Scratch je enostavno računalniško okolje, ki je odlično za prve korake, saj omogoča enostavno zlaganje ukazov, hkrati pa pripomore k razvijanju programerskega razmišljanja. Po osvojenih osnovah so skupaj izdelali igrico labirint, kpri kateri si moral miško (oz. druge izbrane figure) usmerjati do sira (oz. druge izbrane figure).

Začeli so s postavitvijo labirinta, nato so izbrali premikajočo se figuro, uredili njeno velikost in sprogramirali njeno premikanje. Seveda je figura hodila kar skozi zidove, zato so se odločili, da se v kolikor stopiš v zid izpiše: “Igre je konec”.  Sledila je izbra sličico za zaključek in akcija za konec. Nekateri so izbrali izpis: “Zmagali ste!”, drugi spet so temu spodbudne zvoke.

Učiteljica je zelo pohvalila delavnico, učenci pa so že spraševali kdaj bomo delavnico ponovili. Očitno bo drugo leto potrebno zastaviti cikelj delavnic, da bomo potešili želje mladih upov in pomagali pri vzgoji naslednjega rodu računalničarjev.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1