Mladinska izmenjava Champions of YoEUth Dialogue 

Objavljeno: 29. avgusta 2024

Kje smo preživeli najboljši teden tega poletja? Na mladinski izmenjavi Champions of YoEUth Dialogue! 

Ker je to le prvi od štirih delov iste izmenjave, vam tokrat povemo, kako smo se imeli med 29. 7. in 3. 8. v Delnicah na Hrvaškem! 

7 držav, 7 mladinskih organizacij in s tem 7 super ekip mladih: Makedonija, Nemčija, Portugalska, Avstrija, Romunija, Hrvaška in seveda Slovenija – skupaj nas je bilo 39. 

6 dni prepletanja dejavnosti, v katerih smo odrinili na globoko: v svojo notranjost, identiteto in komunikacijo. Podelili smo si marsikatero osebno stvar, skupaj jokali in se smejali, odkrivali, da nismo sami, da smo si podobni bolj, kot se na prvi pogled zdi in smo lahko drug drugemu opora in veselje. Pa še da smo odgovorni za to, kar nosimo v sebi in lahko rastemo ter postajamo vedno boljši. Ker smo enkratni in neprecenljivi! 

5 večerov plesa, karaok in predvsem medkulturnega spoznavanja! Preizkušanje različne hrane, mešanje tradicionalnih pijač (ste že poskusili Poncho iz Madeire??), učenje narodnih plesov (tukaj zmaga makedonski oro), branje madžarskih besed (dolgih A4 stran počez) in neverjetni etno liki Gorskega kotarja (nekaj podobnega našim kurentom, le da v obleki od klovna), tradicionalna avstrijska oblačila (dirdnl) in čokolada Gorenjka, ki se jo poje v rokavicah z vilicami in noži so le nekateri poudarki sproščene in smeha polne izmenjave. Verjemite, tudi pri zabavi je šlo zares 🙂 

4 … hm, le kaj bi dali pod to številko? Pogovore na 4 oči, povprečne 4 ure spanca na noč, štiri sveže zaljubljence ali 4 dneve aktivnosti v fantastičnem parku stoletnih dreves sredi Delnic? Morda pa štiri ekipe, ki so med seboj tekmovale v bowlingu! 🙂 

3 obroki na dan, ki so jih mojstrsko in vsak dan boljše za nas pripravljali topli in prijetni gostitelji, ob katerih smo se počutili res dobrodošli. 

2 dneva plavanja – prvič na bazenu, kjer smo se preizkusili v olimpijskih igrah in  drugič – na Rijeki in njeni plaži. 

1 duša, ena ekipa, eno srce!

Komaj čakamo, da se vidimo spet, tokrat v  Haus der Stille, Avstrija – že marca 2025! 

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1