Biseri Južne Amerike – Peru, Bolivija in Čile

Objavljeno: 7. marca 2011

no image

Socialna akademija vabi na potopisno predavanje Boštjana Zajca in Nataše Krašovec

Biseri Južne Amerike – Peru, Bolivija in Čile

 Četrtek, 24. marec 2011 ob 19:00 uri v Galeriji Družina,
Krekov trg 1, Ljubljana

peru0

Peru je ena najbolj kontrastnih dežel v tem koncu sveta. Tukaj se nahajajo čudovite pokrajine, od mogočnih vrhov in sotesk sredi Andov do raznovrstnega pragozda in najbolj suhe puščave na svetu, hkrati pa so v njem ohranjeni neizmerni, tihi ostanki antične kulture izpred Kristusovih časov pa vse do časa Inkov. Običajno jih najdemo na presenetljivo visokih in najbolj nedostopnih mestih. Bolivija nas prevzame s čudovito naravo Čile pa z urejenostjo in puščavo Atacama.

Ogledali si bomo Limo, ki leži ob morju, vinarno, se buggyji podili po puščavskih sipinah, spoznali otočje Ballestas. Na nadmorski višini 3. 400 m.  ugledamo “Popek sveta”  – Cuzco, ki se nahaja visoko v Andih in ostaja mesto edinstvene lepote. Z Ollantaytamba se povzpnemo na Machu Picchu vmes pa izvedemo še tridnevni treking in kolesarjenje po Andih. Ogledamo si skrivnostne črte v Nazci in kolonialno mesto Peruja – Arequipa. Posebno doživetje pa je tudi treking v enega najglobjih kanjonov – kanjon Colca, kjer z malo sreče vidimo kondorja, največjega ptiča letalca na svetu. Preko Altiplana nadaljujemo pot proti jezeru Titicaca s plavajočimi otoki Uros! Že smo v La Pazu najvišje ležeči prestolnici na svetu, sledi adrenalinski spust po cesti smrti. Eden najlepših predelov pa je zagotovo slana puščava – Salar de Uyuni z otokom kaktusov in lagune, kjer je ponoči tudi do -20°… Na koncu pa še čilska puščava Atcama in Santiago de Chile.

Vabljeni!

 

ess_osnovnimss_barvni_resize

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operacijio delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1