Bodi trener 2015 – izvajalci

Matej Cepin

Matej CepinMatej Cepin je direktor Socialne akademija, nevladne organizacije s poslanstvom neformalnega izobraževanje na področju aktivnega in odgovornega državljanstva.

Študiral je računalništvo in že med študijem sodeloval pri nekaj programerskih projektih. Diplomiral je leta 2002 z dekanovim priznanjem za posebne dosežke, a ga je življenjska pot vodila v delo z ljudmi, predvsem z mladimi.

Zaposlil se je na Društvu mladinski ceh, kjer je med drugim vodil Mladinsko akademijo – program neformalnega usposabljanja na področju mladinskega dela. Pod njegovim vodstvom je bilo v letih 2002-2007 izvedenih več kot 500 usposabljanj z več kot 100 izvajalc. Lotil se je tudi doktorskega študija pedagogike in andragogike, ki pa ga ni dokončal.

Leta 2004 je soustanovil Socialno akademijo, na kateri se je leta 2006 tudi kot prvi zaposlil. Leta 2009 je dal pobudo za prvi Socialni teden, ki ga je tudi vodil.

Je urednik in avtor več kot 20 publikacij s področja usposabljanja, vodenja, medgeneracijskega sodelovanja, strateškega načrtovanja, mentorstva in sorodnih. Vodil je več lokalnih, nacionalnih in mednarodnih projektov.

Je mednarodni trener pri skavtih, dva mandata je bil podpredsednik Mladinskega sveta Slovenije, član poola trenerjev Evropskega mladinskega foruma. Delal je za nacionalno agencijo programa Mladi v akciji, podjetja, nevladne organizacije, visokošolske zavode in neformalne skupine.

 

mag. Urška Slana

Urška SlanaUrška Slana je začela svojo življenjsko zgodbo tkati leta 1979 v Slovenski Bistrici. V mladosti so jo oblikovale izkušnje življenja z naravo, mladinskega dela, družinskega življenja, potovanj in branja knjig.

Po študiju socialne pedagogike in nekaj letih dela na osnovni šoli si je želela poglobiti znanje o učinkovitih izobraževalnih pristopih za mlade s težavami v socialni integraciji, zato se je odločila za magistrski študij na ameriški univerzi Harvard, ki ga je zaključila leta 2008.

Zaposlena je bila na Nacionalni agenciji programa Mladi v akciji in vodila lastni inštitut. Ukvarja se z izobraževanjem in svetovanjem, zanimajo pa jo predvsem doživljajsko učenje, razvoj domišljije, delo z različnimi skupinami in delovnimi timi.

 

mag. Frederic Raphael Duret-Nauche

Raphael Frederic Raphael Duret-Nauche je mirovni popotnik, popotniški novinar, mednarodni mediator s področja medkulturnega in medverskega dialoga, trener na področju reševanja konfliktov, NVC praktik, koordinator projektov in kampanj, osebni coach in mentor s 15-letnimi izkušnjami.

Rad se predstavi kot graditelj mostov, vrtnar duš in umetnostni katalizator za družbene spremembe, osebnostno rast, dvig zavesti in harmonijo z okoljem.

Dela z evropskimi institucijami, nevladnimi organizacijami, univerzami in zasebnim sekotrjem. Cenijo ga zaradi vodenja, etike, vrednot, profesionalnosti, entuziazma, pedagoškega smisla in umetnosti gostiteljstva.

Leta 2002 je na univerzi za družbene vede v Poitieru v Franciji magistriral s področja psiho-sociologije (medkulturni menedžment in komunikacija). Leto prej je podoben naziv dosegel tudi na področju upravljanja s človeškimi viri v Strasbourgu. Na Portugalskem se je ukvarjal s človekovimi pravicami in demokratizacijo (Univerza v Coimbri), osnovno diplomo pa ima iz zgodovine mentalitet in študij spolov (University of Social Sciences, Kingston upon Hull – England).

 


Back to Top ↑

UA-42404711-1