Bralni klub: FRATELLI TUTTI, na spletu, 4 srede, od 18. 11. ob 20h

Objavljeno: 4. novembra 2020

Skupaj preberimo najnovejšo encikliko papeža Frančiška Fratelli Tutti (Vsi bratje) in razpravljajmo o njej preko spleta! Enciklika, izdana oktobra 2020, prinaša izzivalne poglede na globalizacijo, solidarnost, migracije in svetovno bratstvo.

Si tudi ti želiš prebrati encikliko »Fratelli tutti«, pa za to kar ne najdeš časa? Tudi ti ob njej čutiš izziv za svoje razmišljanje? Hrepeniš po premisleku o sodobnih družbenih temah v skupini zanimivih posameznikov?

Potem je tale bralni klub prava stvar zate! Prijavi se spodaj.

Ideja kluba je preprosta!

Na vsakem srečanju bomo prebrali vnaprej določen del enciklike, se srečali v spletnem orodju Zoom in se po vnaprej določenih pravilih demokratično in dialoško pogovarjali o prebranem.

Ob koncu bomo bolje poznali encikliko, imeli bomo vpogled v mnenja sogovornikov in s tem laže oblikovali tudi svoje mnenje.

Bralni klub bosta moderirala dr. Igor Bahovec in Matej Cepin. Potekal bo skozi demokratično razpravo v skupinah do 8 oseb – če bo prijavljenih več, se bomo na vsakem srečanju razdelili v nove razpravljalne skupine.

Potek

Srečanja bodo potekala ob sredah, in sicer:

  • sreda, 18. novembra: 1. in 2. poglavje,
  • sreda, 25. novembra: 3. in 4. poglavje,
  • sreda, 2. decembra: 5. in 6. poglavje in
  • sreda, 9. decembra: 7. in 8. poglavje.

Vsakokrat bomo začeli ob 20h in končali okoli 21:30 – z izjemo prvega srečanja, ki bo zaradi uvodne seznanitve s pravili in predstavitve udeležencev trajalo približno do 22. ure.

Pa še to

Z namenom zagotavljanja boljše kakovosti razprave se na srečanjih pričakuje aktivno udeležbo in sodelovanje z vključeno kamero.

Pred prvim srečanjem bodo prijavljeni prejeli e-sporočilo s podrobnejšimi informacijami, povezavo in pravili za razpravo.

Ker enciklika še ni prevedena v slovenski jezik, jo je potrebno prebirati v enem od svetovnih jezikov, v katere je že prevedena. Ker največji delež pričakovane ciljne skupine najbolje govori angleško, močno svetujemo prebiranje v angleškem jeziku (tule).

Klub organizirata

  • portal razgledan.si – portal za državljansko in domovinsko izobraževanje, ki pravkar nastaja v studiih Socialne akademije in
  • Aktivator – pobuda, ki je v oporo vsem, ki želijo s strpnim in spoštljivim izražanjem svojega mnenja spodbujati aktivno državljanstvo, dialog in sodelovanje.
A webform by Podio – click here to get yours

Tags: , , , ,


Back to Top ↑

UA-42404711-1