Koliko je Republika Slovenija še/že demokratična?

Objavljeno: 2. junija 2008

no image
Šola za komunikacijo v sodelovanju s Socialno akademijo najavlja sklop predavanj z naslovom:

Koliko je Republika Slovenija še/že demokratična? Primerjalna analiza.

  Pod vodstvom Petra Rožiča in strokovnjakov iz Slovenije in tujine.

parlament_n.jpg
 
Ob zaključevanju predsedovanja EU se slovenski politični krogi že pripravljajo na 5. državnozborske volitve. V svoji kratki zgodovini je Republika Slovenija širom po svetu požela ugled izvrstne učenke demokracije. Kljub temu pa bo obdobje pred volitvami gotovo pokazalo, da je marsikatero politično in družbeno področje potrebno nadaljnje demokratizacije: medijska svoboda, nerešena vprašanja polpretekle zgodovine, šibka civilna družba, ekonomske svoboščine in koncentracija kapitala ter drugo

Na dveh srečanjih bomo v sproščenem poletnem vzdušju skušali povezovati akademska in praktična znanja na področju poznavanja demokracije tako po svetu kot v Sloveniji, nakar bodo sledile pestre diskusije s sodelovanjem udeležencev. Predavanja so namenjena politologom, novinarjem, javnim delavcem, študentom in vsem, ki se zanimajo za pereča vprašanja demokracije in želijo sodelovati pri nadalnji demokratizaciji Slovenije. 

P. Peter Rožič je trenutno na doktorskem študiju političnih znanosti na Georgetown University v ZDA. Na Univerzi v Ljubljani in v Centre Sèvres v Parizu je pred tem doštudiral filozofijo in teologijo.

Kdaj: 11. in 18. junija od 19:00 do 21:00 ure
Kje: MIC, Ulica stare pravde 11, Ljubljana.

Simbolna cena za dve srečanji: 10 € (za kritje materialnih stroškov, poletna osvežitev)
Udeleženci naj potrdijo udeležbo do 9. junija.

Info in prijave:
 tel.: 00386 1 427 71 40 (Mojca Perat)
ali 051 225-814 (Peter Rožič)
info@socialna-akademija.si

 

 Metode dela usposabljanja bodo:

  • forum gledališče,
  • časopisno gledališče,
  • slikovno gledališče,
  • tehnike sproščanja in zavedanja telesa.
Avgusto_Boal.jpgAugusto Boal prihaja iz Brazilije. Svoje Gledališče zatiranih je začel razvijati ob diktaturi brazilske vojske, ki navadnim ljudem ni dovoljevala imeti svojega mišljenja in mnenja. Gledališče zatiranih temelji na vsakdanjem gledališču, ki ga ljudje nevede igramo vsak dan svojega življenja – to so dialogi in načini reagiranja z drugimi ljudmi v našem okolju.
Augusto Boal je na vseh celinah sveta ustanovil Centre gledališča zatiranih. V njih še danes predava in razvija svoje metode dela, pomagajo pa mu njegovi tesni sodelavci.
 
 

Lucija.jpgLucija Ferlin je absolventka socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Že pred časom študija je kot voditeljica in animatorka delala s skupinami na različnih koncih Slovenije. V času študija je začela z delom kot voditeljica usposabljanj pri Društvu mladinski ceh na področju igre in komunikacije. To področje dela je kasneje razširila tudi na
mednarodna usposabljanja za mladinske voditelje in delavce.
Z gledališko pedagogiko se ukvarja od leta 2006 in ima izkušnje vodenja usposabljanj tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem okolju. Meni, da lahko Boalova gledališke pedagogika mladim in odraslim pomaga izraziti svoje prepričanja na zanimiv in inovativen način.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1