Učitelj/vzgojitelj – sopotnik mladim pri karierni orientaciji, 21. in 28. 1. 2020

Objavljeno: 29. novembra 2019

Usposabljanje za učitelje, vzgojitelje in svetovalne delavce

Sprejeti prave odločitve na karierni poti. Odkriti svoje osebno poslanstvo ter se mu z vsem srcem predati. Mar ni to nekaj najlepšega, kar se človeku lahko zgodi?

Toda mnogi mladi danes ne živijo v okolju, v katerem bi te odločilne korake z lahkoto naredili.

Poleg tega pa se ta pot v tem spremenljivem času nikoli zares ne konča!

Želite ob svojem delu z nekaj spremembami v svojem pristopu postati sopotnik / sopotnica mladim pri karierni orientaciji?

Pomagati otrokom in mladim pri zgodnji karierni orientaciji, pomagati jim odkriti, kdo so, kaj jih veseli in kam se usmeriti, je nekaj najbolj plemenitega, česar se lahko lotimo.

Vabljen/-a na 2-dnevno usposabljanje, na katerem bomo:

 • spoznali kopico konkretnih orodij, ki jih lahko uporabimo pri spremljanju otrok in mladih na področju osebnega poslanstva in vizije,
 • razmišljali o tem, katera orodja so najbolj primerna za določeno starostno skupino (prva, druga in tretja triada, srednješolci) ter orodja prilagajali tem skupinam,
 • spoznali dinamiko odločanja, krepitve poslanstva, vizije in poguma v življenju posameznika,
 • pridobili znanja za razumevanje dogajanja v otrocih/mladih in v svetu, ki ga zaznamujejo nagle tehnološke in sociološke spremembe,
 • razmišljali o pomembnih življenjskih vprašanjih.

Usposabljanje bo potekalo 21. in 28. januarja 2019. Vsakokrat med 9:00 in 16:00, v prostorih Socialne akademije na Tržaški 132 v Ljubljani.

Prepustite se vodenju kompetentnih trenerjev – ne bo vam žal!

Usposabljanje bodo vodili:

Sašo Kronegger je socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec. Izvaja izobraževanja in moderira procese za različne naročnike. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo-zaposlenim, novo-izvoljenim), izobraževanj in usposabljanje različnih deležnikov organizacije, reševanje konfliktov in timsko delo.

Sabina Belc je od leta 2009 aktivna na področju mladinskega dela. Prvo kot tabornica (vodnica, načelnica in starešina), nato kot projektna sodelavka Zavoda BOB za organizacijo dogodkov za mlade in mladinsko ulično delo. Od leta 2017 je zaposlena na Socialni akademiji kot mladinska delavka, kjer vodi projekte, mentorira družbene pobude in ustvarja priložnosti, znotraj katerih lahko mladi odkrivajo in krepijo lastne talente.

Matej Cepin se že 20 let ukvarja z izobraževanjem in mladinskim delom in je tudi mednarodno priznani trener na teh področjih. Je avtor ali urednik več deset publikacij s področja osebnostnega razvoja, izobraževalnih metod, karierne orientacije in odgovornega državljanstva. Trenutno je direktor Socialne akademije. V letih 2016 do 2018 je bil vodja projekta Inkubator 4.0, v letu 2018 pa je tudi urejal priročnik Moj korak naprej, v katerem mladi najdejo ideje za odkrivanje osebnega poslanstva.

Prijava za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju je možna preko sistema KATIS. Udeležba na usposabljanju je ovrednotena z 1 točko.

V sistemu poiščite izobraževanje z naslovom “Sopotniki – usposabljanje za podporo dijakom pri odkrivanju poslanstva” (str. 128 v PDF verziji kataloga). 

Prijave za ostale pedagoške delavce sprejemamo na: prijave@socialna-akademija.si

 • Polna cena usposabljanja: 95,76 EUR
 • Subvencionirana cena za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju: 40 EUR

Kaj se bo dogajalo na usposabljanju?

Usposabljanje bo potekalo po načelih neformalnega izobraževanja. Udeleženci bodo imeli s pomočjo različnih metod priložnost učiti se od trenerjev ter drug od drugega. Teoretični vložki se bodo smiselno prekrivali s praktičnimi in izkustvenimi vajami, skozi celotno usposabljanje pa bomo preizkušali orodja, ki jih boste udeleženci lahko takoj tudi uporabili v praksi.

Nekaj tematik iz programa:

 • izzivi odraščanja danes,
 • kako se odločamo?,
 • kaj vpliva na izgradnjo posameznikove identitete, poslanstva in vizije?,
 • pogum in tveganje,
 • metode dela z mladimi na področju poslanstva,
 • uporabna orodja (npr. vprašalniki) ter
 • kako se prilagoditi potrebam posameznika?

Usposabljanje je namenjeno …

Učiteljem, vzgojiteljem ter kariernim in šolskim svetovalnim delavcem.

Po usposabljanju boste znali bolj suvereno podpirati mlade pri iskanju njihove osebne vizije in poslanstva kot coachi in/ali mentorji.

Kotizacija za usposabljanje

Kotizacija za dvodnevno usposabljanje znaša 40 €.

Zakaj izbrati nas?

Socialna akademija je ena najprepoznavnejših organizacij v Sloveniji s statusom javnega interesa na področju dela z mladimi. Po 15 letih obstoja in kontinuiranega delovanja na področju osebnostne rasti in aktivnega državljanstva smo v letu 2018 uspešno zaključili projekt Inkubator 4.0, v katerim smo na usposabljanjih gostili več kot 350 mladih, kar 90 pa jih je ob tem prišlo do zaposlitve. Največ, kar smo jim po njihovih besedah dali, pa so bila izzivalna vprašanja, prijetno osebno spremljanje ter pomemben razmislek o samih sebi.

 

Usposabljanje je sofinancirano s strani MIZŠ znotraj programov profesionalnega usposabljanja za šolsko leto 2019/20, s strani Urada RS za mladino in s projekta MotivAction, ki ga v okviru programa Erasmus+ podpira Evropska komisija.

     

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1