Španščina za popotnike, začetek 10. 10. 2016

Objavljeno: 23. septembra 2016

no image

Že veš? Socialna akademija organizira intenzivne tečaje španščine, ki so namenjen tistim, ki bi se radi dobro znašli na potovanjih po Španiji in Latinski Ameriki. Tečaji potekajo preko španske video serije Moje noro življenje, preko katere se boste odpravili na virtualno potovanje po španski prestolnici ter se srečali s številnimi situacijami, ki nas lahko doletijo kot popotnike ter se hkrati priučili osnov španskega jezika.

Tečaj Španščina za popotnike je zasnovan kot delavnica, v kateri tečajniki aktivno sodelujejo ter se besedišča, slovnice in fraz učijo spontano in v kontekstu popotniških situacij. Pri pouku vaje potekajo preko simulacij in iger ter multimedijske interaktivne izkušnje. Tak način poučevanja je na slovenskem trgu novost.

Tečaj je eksperimentalno naravnan, zato je število udeležencev omejeno, cena tečaja pa je simbolična:

Začetni tečaj: 2 €/h za gradiva/uro, 30 ur – torej 60 € za celotni tečaj.

Nadaljevalni tečaj: 3 €/h za gradiva/uro, 30 ur – torej 90 € za celotni tečaj.

V primeru prevelikega števila prijav bomo naredili izbor. Udeleženci tečaja se zavežejo, da bodo redno obiskovali tečaj in sodelovali v anketah o uporabi gradiv in izvedbi tečaja.

I. sklop (začetni tečaj): sreda, 17.3019.00, prof. Neža Gaberšček

Potepanje po Španiji si sedaj lahko privoščite kar v Ljubljani! Na tečaju popotniške španščine bomo sprva odleteli na madridsko letališče, od koder se bomo s taksijem odpeljali v center španske prestolnice, naročili zajtrk v kavarni, se sprehodili po mestu in spoznali domačine, s katerimi bomo klepetali o slavnih osebah, ki smo jih spoznali na zabavi.

0. Osnovno sporazumevanje, osnovne preživetvene fraze
1. Taxi, prosim! Prvi stik z Madridom
2. Naročanje zajtrka v kavarni
3. Orientacija po mestu – Kje je metro?
4. Predstaviti sebe in druge, klepet na zabavi

Termini: 12. 10., 19. 10., 26. 10., 2. 11., 9. 11., 16. 11., 23. 11., 30. 11., 7. 12. in 14. 12.

IMG_0641

III. sklop (nadaljevalni tečaj*): ponedeljek, 16.1517.45, prof. Bojana Petković

Na tečaju Španščina za popotnike 3 bomo poiskali primerno popotniško nastanitev, naučili se bomo rezervirati sobo in izpolniti obrazec za rezervacijo. Poglobili se bomo v aktivnosti, ki jih lahko počnemo na počitnicah. Preden se zares odpravimo na potovanje, bomo spoznali španske izraze za prtljago, ki jih bomo kot popotniki potrebovali v primeru izgubljenih kovčkov.

Dopolnili bomo naše znanje sedanjika in v prihodnjiku govorili o naših potovalnih načrtih v prihodnosti. Razlikovali bomo med rabo treh španskih glagolov biti – SER, ESTAR in HABER. Obiskali bomo prijateljico Esther in se naučili poimenovati prostore in pohištvo. Vživeli se bomo v poklice arhitekta in notranjega oblikovalca ter Loli pomagali preurediti njeno stanovanje, obenem pa se naučili, kako predmete umestiti v prostor. Ker nam na potovanjih lahko ponagaja vreme, se bomo naučili nekaj vremenskih izrazov. Na kratko bomo spoznali španski šolski sistem. Obiskali bomo Estherine starše, takrat bo beseda nanesla na družino in opis oseb.

Seznanili se bomo tudi s špansko kraljevo družino. Kljub temu da veljajo Španci za sproščen narod, ki se vikanju večinoma izogiba, bomo kot vljudni turisti za vsak primer usvojili tudi razliko med vikanjem in tikanjem. Ker bomo nekaj časa preživeli na španskem podeželju, se bomo naučili poimenovati domače in divje živali. Esther in Merche nas bosta poslali v trgovino. Bomo znali nakupiti živila? Spoznali bomo več različnih trgovin, si razširili besedni zaklad s področja hrane, napisali sestavine za recept in se naučili uporabljati še ostale zaimke (complemento directo, indirecto, kazalne zaimke). Naredili pa bomo tudi prve korake nazaj v preteklost.

Termini: 10. 10., 17. 10., 24. 10, 7. 11., 14. 11., 21. 11., 28. 11., 5. 12., 12. 12. in 19. 12.

*Zaželeno je znanje vsebin prve in druge stopnje, vendar za udeležbo na tečaju tovrstno predznanje ni pogoj, lažje pa vam bo, če nekaj osnov španščine že imate. Zaradi zagotavljanja homogene skupine boste novi tečajniki predhodno opravili telefonsko testiranje.

 

 

 

 


One Response to Španščina za popotnike, začetek 10. 10. 2016

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1