1 tono in pol lažji

Objavljeno: 23. februarja 2015

Bolečine v križu in “musklfibr” so rezultati prenašanja in nalaganja 120-ih škatel v kombi, ki so ga naslednji dan trije mladi (Martin, Dan in Črt) odpeljali preko 5 mej do Elbasana v Albaniji.

Tako smo se v soboto 21. 2. 2015 olajšali za 1,5 tone humanitarne pomoči (obleke in šolske potrebščine). Hvala fantom in dekletom, ki so vso težo pomagali znositi do kombija in jo nato še naložiti vanj.

DSC_0022Prenašanje škatel nam je popestril obisk albanskega veleposlanika v Sloveniji, nj. eksc. gospoda Pëllumba Qazimija. Veleposlanik je pozdravil našo akcijo in se zahvalil vsem, ki so sodelovali v njej. Veleposlaništvo je s posebno diplomatsko noto podprlo odpravo in pomagalo k lažjemu prestopu mej. Raziskali smo tudi možnosti nadaljnjega sodelovanja. Veleposlanik si je še ogledal prostore Socialne akademije in spoznal njeno poslanstvo.

Material, ki je poskrbel za krepitev naših mišic, so zbrali številni posamezniki in skupine po Sloveniji (župnije Hrpelje Kozina, Homec, Škocjan, odrasli skavti Štepanja vas, OŠ Toneta Pavčka iz Mirne Peči, Hiša generacij Laško).

DSC_0006V akcijo so bili vključeni tudi mladi skavti Homška klapa iz stega Homški sončki (sortiranje materiala) pevski zbor Bee Geesus, s čigar dobrodelnim koncertom so dosofinancirali našo ekspedicijo.

V Elbasanu bo poldrugo tono sprejela s. Slavka Cekuta, ki na misijonu skrbi za otroke in mladino, ki so brez staršev ali bi doma zaradi revščine ali situacije v družini živeli v nevzdržnih razmerah. Poleg tega pa vrtec na misijonu dnevno obiskuje 100 otrok iz najrevnejših družin naokoli, sestre pa skrbijo še za javno kuhinjo v Laču. Pomoč bo tako vsekakor prišla v prave roke.

Poleti smo v Elbasanu izvedli filmski tabor, ki se ga je udeležilo 8 mladih iz Slovenije (naši izdelki). Po lepi izkušnji smo se odločili, da izvedemo zbiralno akcijo, ki je v nedeljo – vsaj na slovenskih tleh – dobila svoj končni epilog.

Fotogalerija

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1