Z 2. evropske konvencije o mladinskem delu

Objavljeno: 30. aprila 2015

2nd European Youth Work Convention

Med 27. in 30. aprilom 2015 sem imel čast, da sem se lahko kot član slovenske odprave udeležil najbrž največjega dogodka s področja mladinskega dela v zadnjih 5 letih, 2. evropske konvencije o mladinskem delu. Potekala je v Bruslju, na njej pa se je zbralo okoli 500 mladinskih voditeljev in delavcev, raziskovalcev mladine, odločevalcev na področju mladine in trainerjev, ki delujejo v mladinskem polju.

Glavna namena konvencije sta bila dva: utrditi identiteto mladinskega dela in stopiti v stik (poglobiti sodelovanje) z ostalimi sektorji.

Nacionalne oblasti so v večini držav, katerih delegacije so bile prisotne na konvenciji, v zadnjih letih mladinskemu delu krčile sredstva. Zato je poziv po utrditvi in jasnejši umestitvi sektorja še toliko bolj pomemben.

Konvencija je tako minila v iskanju ravnotežja med utrditvijo lastne identitete mladinskega sektorja na eni strani in sodelovanjem z drugimi na drugi strani. Več o tem v posebnem blogu z naslovom Kaj imamo skupnega?

Na konvenciji smo sprejeli tudi deklaracijo, ki bo, upamo, usmerjala delovanje mednarodnih institucij, nacionalnih vlad ter organizacij v polju mladinskega dela v prihodnje. Moj kratek pregled in interpretacijo deklaracije lahko najdete tule.

Matej Cepin

Blog odraža osebno mnenje avtorja in ne nujno tudi stališča organizacije.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1