A je to?

Objavljeno: 10. julija 2014


Popotniško novinarstvo?
Sliši se zanimivo … A kaj to sploh je? Od kod izvira, kaj pomeni?

Delavnica 140710 (10)S takšnimi vprašanji smo se 10. julija soočili na naši prvi delavnici v okviru projekta o Popotniškem novinarstvu, ki sva jo izvedla Matej Cepin in Rok Pisk.

Po uvodnem odkrivanju naše popotniške zgodovine smo si pogledali, kako je nastalo popotniško novinarstvo in kaj nas čaka v projektu. Rahla zadržanost na začetku se je kmalu spremenila v divjo možgansko nevihto, ki je naplavila pet polnih plakatov izvirnih idej. Poletje in jesen bosta pestra …

Delavnica 140710 (2)Ker pa bo velik del projekta potekal po lokalnih klubih, je Matej udeležencem predstavil nekaj uporabnih tehnik za vodenje skupin mladih: kako delati z deležniki? Kakšno je pravo razmerje med proizvajanjem, upravljanjem in vodenjem? Kaj želimo ob koncu projekta prebrati v časopisu?

Z novimi znanji smo šli vsak na svoj konec. A ne za dolgo: v torek nas namreč že čaka naslednja delavnica, na kateri bomo poleg odkrivanja profila popotniškega in državljanskega novinarja spoznali, na kaj ne smemo pozabiti pri organizaciji dogodkov.

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1