Ali lahko Pedra posvojimo in postane naš Peter?

Objavljeno: 18. novembra 2013

Prireditev »Peter Opeka je med nami – pričevanje o pravici in pravičnosti« je bila humanitarnega značaja. Udeleženci srečanja z misijonarjem Opeko smo na sinočnji prireditvi zbrali 13.994,28 evrov prostovoljnih prispevkov, medtem ko so mnogi večje zneske darovali še neposredno g. Opeki. Organizator srečanja Civilna družba za pravično Slovenijo, v sodelovanju s Socialno akademijo, Unipas in Mrežo idej, se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje, ki so podarili ta sredstva. Celoten znesek bo  namenjena za potrebe malgaških sirot. Še posebej pa se organizatorji zahvaljujemo številnim posameznikom in skupinam, ki so s svojim prostovoljnim delom prispevali k izvrstni izvedbi odmevnega srečanja g. Pedre Opeka z navzočimi v Unionski dvorani v Ljubljani.

Zahvaljujemo se za velik dar in strpnost posebej tistih obiskovalcev, ki zaradi gneče niso mogli v Unionsko dvorano in so ostali v preddverju in na hodnikih. Posebna zahvala visokim gostom na čelu s predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsednikom  Ustavnega sodišča Miroslavom Mozetičem in predsednikom SAZU akademikom Jožetom Trontljem, ki so s svojo udeležbo prispevali k uspehu prireditve.

Zbiranje sredstev se bo nadaljevalo na Božič, ko bo predvajan posnetek pričevanja na televiziji in bo vzpostavljen tudi posebni klicni center!

Na povabilo in v organizaciji Civilne družba za pravično Slovenijo je sinoči v nabito polni Unionski dvorani v Ljubljani potekalo zelo odmevno pričevanje slovenskega rojaka in misijonar na Madagaskarju patra Petra (Pedro) Opeka.

V nastopu z naslovom O pravici in pravičnosti je g. Peter Opeka na primeru svojega dela na Madagaskarju pred navdušeno množico dokazal, da spada med največje moralne avtoritete našega časa. Še posebej smo lahko ponosni, ker je g. Opeka naš rojak, sin slovenskih izseljencev v Argentini.

Po oceni se je sinočnje prireditve udeležilo preko 1400 obiskovalcev, žal vsi niso mogli v dvorano. Še posebej je razveseljujoče dejstvo, da se je obiska udeležilo ogromno mladih, kar kaže, da mlajša populacije išče pozitivne vzore in da ji je mar za svet okoli nas.

Slike

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1