“Be nice, don`t bully guys!”

Objavljeno: 6. avgusta 2015

V Vidmu (Udine, Italija) je 40 mladih od 28. 7. do 10. 8. 2015 kravžljalo možgančke glede pozitivnih in negativnih vplivov družbenih omrežij na življenja mladih v Evropski uniji.

Skupine mladih iz Italije, Madžarske, Poljske, Nemčije in Slovenije bodo v naslednjem šolskem letu po šolah izvajale mediacijske klube in kreativne delavnice na temo vrstniškega nadlegovanja na spletnih omrežij.

DSCN1986Na seminarju v Vidmu so mladi pripravljali formate, ki bodo služili izvedbi delavnic po šolah.

Družbeni mediji so za mlade zelo privlačni in so nadomestili fizične prostore srečevanja mladih. Danes se mladi srečujejo, pogovarjajo in družijo preko spletnih medijev. Zato je pomembno, da se jih usposobi za varno rabo le-teh in za širjenje pozitivnega sporočila preko njih.

Potrebno je začeti že v zgodnji starosti in že otroke ozaveščati o nevarnostih, ki jim pretijo pri uporabi družbenih omrežij.

DSCN2045Program, ki ga sponzorira fondacija Daphne se imenuje Joining Forces to Combat Cyberbullying. Osredotoča se na novodobno vrstniško ustrahovanje. CSpletni medij “bully-ju” omogoča anonimnost in oklesti empatijo do žrtve, le-to pa socialno osami in spravlja v globoke stiske.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1