Bodi trener!

Objavljeno: 23. marca 2015

Vabimo te na 4-dnevno

Usposabljanje za trenerje in mentorje na Socialni akademiji

Celje, 22. – 25. april 2015

Trener je oseba, ki vodi procese neformalnega izobraževanja s skupinami mladih in/ali odraslih. Udeležencem pomaga, da preko dinamičnih učnih metod, dosegajo učne cilje, ki so si jih zadali. Razume dinamiko skupine, procese učenja in potrebe udeležencev. Vse skupaj zna povezati v odličen program.

Mentor pa je oseba, ki posameznika ali skupino spremlja pri njihovem projektu ali družbeni pobudi. Pomaga jim, da v sebi odkrijejo potenciale, izvedejo boljši projekt in ob tem osebnostno in strokovno rastejo.

Postani trener ali mentor na področju aktivnega državljanstva!

Izkusi pristope pri usposabljanju mladih in odraslih za njihov osebnostni in strokovni razvoj.

Nauči se spremljati skupine mladih in odraslih pri vodenju njihovih projektov.

Spoznaj, kako je mogoče pomagati ljudem izstopiti iz cone udobja ter začeti z družbeno angažiranim življenjem in delovanjem!

Pridruži se nam!

Med 22. in 25. aprilom 2015 v prijetnem ambientu Doma sv. Jožefa v Celju pripravljamo usposabljanje za trenerje in mentorje.

Usposabljanje ti lahko odpre vrata v svet prostovoljnega ali poklicnega vodenja usposabljanj, coachinga, mentoriranja in vodenja skupinskih procesov. Mnogi udeleženci tovrstnih usposabljanj v preteklosti so na tej osnovi že prešli v vode profesionalnega dela z mladimi in odraslimi.

Pri usposabljanju bomo nekoliko večjo prednost dali izkušenim mladim med 20. in 30. letom, je pa usposabljanje odprto za pripadnike vseh generacij.

Aleš Čerin

Pridobi znanja in veščine z naslednjih področij

  • Kaj je učenje? Kako se učimo? Kako učinkovito poučujemo druge?
  • Kaj je aktivno / odgovorno državljanstvo? Kdo je aktiven / odgovoren državljan?
  • Kako spremljati skupino v vseh fazah njenega razvoja?
  • Pomen neformalnega izobraževanja za posameznika in družbo
  • Načrtovanje usposabljanja
  • Kdo je (lahko) trener in kdo je (lahko) mentor?
  • Izbira pravih metod za usposabljanje in/ali mentoriranje
  • Človekovo dostojanstvo – temeljna vrednota Socialne akademije
  • Pristop videti – presojati – delovati kot način spodbujanja kritičnega razmišljanja in družbenega delovanja

Kdo bo vodil usposabljanje?

IzvajalciK sodelovanju smo privabili tri kakovostne izvajalce z večletnimi mednarodnimi izkušnjami na področju izvajanja usposabljanj in mentoriranja – vsak na svojem področju.

Usposabljanje bodo vodili sodelavci Socialne akademije Matej Cepin, Urška Slana in F. Raphael Duret de Nauche.

Oglej si njihove reference!

Prispevek udeležencev za usposabljanje

brezplacnoPrispevek udeležencev znaša 350 € za zaposlene ter 250 € za tiste brez stalnega vira dohodkov (ob prijavi priložite ustrezno dokazilo: brezposelnost ali status študenta).

Za sedanje in bodoče sodelavce in sodelavke Socialne akademije je usposabljanje brezplačno!

Kaj pomeni postati bodoči sodelavec / sodelavka?
V prvi fazi gre za pripravljenost za prostovoljno sodelovanje, npr. pri vodenju delavnic ali izvajanju projektov. Okvirna ocenjena vrednost prostovoljnega sodelovanja znaša 40-50 ur. Z izbranimi kandidati je Socialni akademiji v interesu vzpostaviti tudi nadaljnje prostovoljno ali plačano sodelovanje, ki bi se določilo glede na talente, potrebe in želje tako na strani posameznika kot na strani Socialne akademije.

V prispevek je vključena izvedba programa, bivanje in prehrana v Domu sv. Jožefa v Celju, didaktični material, gradivo za udeležence, individualni pristop pri usposabljanju in potrdilo o udeležbi.

V ceno niso vključeni stroški morebitne dodatne hrane ali pijače tekom usposabljanja ter potni stroški udeležencev.

Informacije in prijave

Za več informacij pokličite 01-439-97-95 ali pišite na info@socialna-akademija.si.

Za prijavo izpolnite elektronsko prijavnico.

V primeru prevelikega števila prijav bomo opravili izbor ter udeležence morda poklicali tudi na dodatni razgovor. Rok za oddajo prijav je ponedeljek, 13. april opolnoči (noč s ponedeljka na torek).

Socialna akademija

Socialna akademija že desetletje deluje na področju spodbujanja aktivnega in odgovornega državljanstva v Sloveniji in tudi širše. Poznani smo po kakovostnih usposabljanjih, inovativnem inkubatorju družbenih pobud, multimedijskem centru, Socialnem tednu, izvrstnih publikacijah in projektih kot so Popotniško novinarstvo, 10 ključnih stvari in podobni.

 

 

Tags: , , , , , , , ,


Back to Top ↑

UA-42404711-1