Bosonogi do izvira

Objavljeno: 1. septembra 2014

… Podplati se nam vdirajo v hladno blato, rosna trava umiva naše nožne palce … Kakšen užitek je z bosimi nogami hoditi po mehkem mahu in broditi po prvih odpadlih listih napovedujoče jeseni! Namočiti prašne noge v izvir potoka … 

DSC_0129Večina udeležencev odprave na izkustveno vodenje po vrtu vasi Grad na Goričkem že od otroštva ni bosih nog skakala okoli, tako da je to vsekakor bilo nekakšno “proustovsko” izkustvo svobode in sožitja z naravo.

DSC_0013Program dogodka je pripravila in vodila  Nina Kerec, slušateljica 1. generacije izkustvenih vodičev na Socialni akademiji.

Najprej smo si ogledali zunanjost največjega gradu na Slovenskem. Ni čudno, da je kraj, v katerem stoji, dobil ime Grad, saj impozantna stavba ponuja kar 365 sob – za vsak dan v letu eno.

DSC_0052Grad je privlačen tudi za številne navdušence, ki se ukvarjajo s pozitivnimi vibracijami in energijami, saj naj bi stal  na zmajevih črtah. V vrtu, ki se razteza okoli graščine, se nahaja tudi izvir vode. Prav tam naj bi bila uskladiščenost dobre energije največja, zato smo se najdlje pomudili prav tam. Odžejali smo se z bistro studenčnico in si izprali naše blatne noge.

DSC_0273Izkustvo smo dopolnili še z užitki naših brbončic, ki so okusile enkratno domačo prekmursko gibanico.

Oglejte si fotogalerijo izkustva Gradu.

 

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1