Popotniško novinarstvo: Z gledališčem po svetu, 21. 10. 2019

Objavljeno: 17. oktobra 2019

Eva Mulej in Uroš Marolt vabita na potopis, kjer bomo izvedeli, kako sta potovala od straniščne školjke do rož v puščavi, iz Slovenije v Afriko in še naprej.

“Avgusta 2018 sva se s straniščno školjko odpravila na roadtrip. Najin prvi cilj: Marakeš, Maroko. Na francoskih in španskih ulicah sva razvijala predstavo Toilet, veliko hodila in spala predvsem zunaj.

Po 2 mesecih na poti ter prečkanju gibraltarske ožine sva na umetniški rezidenci v Marakešu v družbi raznovrstnih umetnikov začela ustvarjati novo predstavo v žanru sodobnega cirkusa. Med dvomesečnim bivanjem v permakulturni oazi sva vodila gledališke delavnice za mlade Maročanke, raziskovala kontrastno deželo med Atlantikom, Atlasom in Saharo ter v puščavi skrbela za rože.

Januarja sva se znebila avta ter poletela v Senegal. V slikovitem mestu Saint Louis sva stanovala v kulturnem centru, kamor so mladi prihajali plesat in po novem tudi zganjati cirkus. Skupaj z otroki smo ustvarili prostor za igro, usvajanje veščin, druženje in zabavo.

Po intenzivni afriški izkušnji sva obiskala Gran Canario, enega od Kanarskih otokov, kjer sva poleg hoje po hribih in divjih plažah nadaljevala z gledališkimi delavnicami ter predstavo Izruvani. Enoletno potepanje sva sklenila v Nepalu, kjer sva 3 mesece hodila po Himalaji in sledila živalim v džungli.

V ponedeljek, 21. 10. 2019, bova v Celici predstavila svoje potovanje v dvoje, razmislek o umetnosti na poti, srečanja z navdihujočimi ljudmi ter sodelovanje z lokalnimi skupnostmi. Lepo vabljeni!”

Preberi več o potovanju na njunem blogu Undertree.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1