Brezplačna delavnica”Stres v šoli”

Objavljeno: 24. maja 2016

no image

Stres je v našem življenju stalnica, nekaj čemur se ne moremo izogniti. In izogniti se mu ne morejo niti otroci in mladostniki, katerih življenje postaja vedno bolj podobno stresnemu načinu življenja odraslih.

Obremenjenost mladostnikov izhaja iz vedno večjih lastnih pričakovanj in tudi pričakovanj okolice, iz nenehne potrebe po dokazovanju in doseganju uspeha, kar se najtesneje povezuje ravno s šolo.

Šolske obveznosti in pritiski, tekmovanje za čim boljši uspeh, visoka pričakovanja staršev in učiteljev ter odnosi z vrstniki šolo uvrščajo med enega največjih stresorjev. Da so mladi zmožni učinkovitega spoprijemanja z vsemi obremenitvami, ki jih prinašajo stresne šolske situacije, pa je pomembno, da poznajo različne načine in tehnike za uravnavanje in obvladovanje stresa.

Delavnica tako na interaktiven način, preko samo-raziskovanja in skupinskega dela udeležencem ponuja odgovore na temeljna vprašanja povezana s premagovanjem stresnih šolskih situacij.

 Komu je delavnica namenjena?

  •  Dijakom v šolah in mladinskih organizacijah  –  izvajamo osnovne dejavnosti karierne orientacije kot obšolske dejavnosti v šolah/mladinskih centrih.
  • Študentom – z mladimi odkrivamo različne vidike zaposlitvene pismenosti in jo s konkretnimi dejavnostmi poskušamo izboljševati.
  • Mladi z manj priložnostmi – pripravljamo motivacijske delavnice, na katerih mladi krepijo kompetence, ki so potrebne za osebno rast, ki je nujni predpogoj za uspešnejšo zaposljivost.

Udeleženci bodo tekom delavnice Stres v šoli dobili odgovore na naslednja vprašanja:1-school_gets_harder

  • Kaj te spravlja v stres in kako se z njim soočaš?
  • Kakšni so načini umirjanja in kako se umiriš sam?
  • Kakšna je razlika med pozitivnim in negativnim stresom?
  • Znam postaviti svoje prioritete ter znam upravljati s časom?
  • Poznam moč pozitivnega mišljenja pri obvladovanju stresnih šolskih situacij?

Delavnico bodo vodili izkušeni trenerji programa 10 ključnih stvari (www.10kljucnihstvari.si), ki se za delo usposabljajo v okviru programa za trenerje na Socialni akademiji.

Prva delavnica je za organizacije brezplačna.

Dodatne informacije lahko dobite na neza@socialna-akademija.si

 

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1