Cikel delavnic “Najdi mir v sebi”, začetek 8. 11. 2017

Objavljeno: 25. oktobra 2017

no image

Živeti iz trenutka v trenutek. Doživeti lepoto vsakdana in užiti življenje. Pogosto tega v hitrem tempu življenja in kupu dnevnih obveznosti ne zmoremo. A vredno si je vzeti čas. Zase, za svoje bližnje, za tisto, kar nam veliko pomeni. Zato pripravljamo cikel 6 delavnic, kjer bo možno prav to – vzeti si čas zase z namenom, da ga bomo imeli več v svojem vsakodnevnem življenju ter bomo zmogli zavestno vnašati drugačne izbire in se z večjim notranjim mirom posvečali sebi, odnosom, svojim obveznostim.

Delavnice so namenjene vsem:

  • ki si želite, da bi si v dnevu ali tednu zmogli vzeti nekaj trenutkov časa zase, se sprostili in uživali v tem, kar resnično radi počnete;
  • ki vas študij, služba, odnosi zaposlujejo v tolikšni meri, da vam ne prinašajo samo izpolnitve, ampak so vam tudi v breme;
  • ki bi radi razumeli, kako delujejo naše misli, čustva, telo in kaj lahko storimo, da bi nas to podpiralo, ne pa nam oteževalo življenja;
  • ki bi radi spoznali nekaj sprostitvenih tehnik, ki vam bodo pomagale pri vsakodnevnem soočanju s stresom ter ustvarjanju bolj zadovoljnega in mirnega življenja.

Na delavnicah bomo:

  • preko različnih vaj spoznali delovanje naših misli, čustev, telesa in njihove vplive na naše dojemanje sebe in reagiranje z okolico;
  • širili bomo zavedanje sebe in možnosti, ki jih imamo v življenju;
  • z drugimi delili svoja razmišljanja, izkušnje, občutke in se drug od drugega učili.
  • si vzeli čas zase in osveščali situacijo, v kateri se trenutno nahajamo;
  • preživeli kvaliteten čas sami s sabo in usmerjali svojo pozornost v to, kar si zase resnično želimo;
  • spoznavali bomo tehnike sproščanja in druge načine, ki nam bodo pomagali pri bolj kvalitetnem in manj stresnem življenju.

Namen srečanj je poglabljanje razumevanja sebe, krepitev pozitivnih izkušenj, zaupanja sebi in razvijanje zadovoljujočih načinov reagiranja, doživljanja in vedenja.
Vsa srečanja bodo sestavljena iz izkustvenih vaj, nekaj teorije za boljše razumevanje teme, osebnega dela in pogovora v parih/manjši skupini. Velik poudarek bomo dali tudi praksi čuječnosti, ki je dobra in učinkovita osnova za bolj polno, zadovoljno in mirno življenje.
“Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja, brez da bi se poskušali doživljanju izogniti, ga zadržati ali ga kako drugače spreminjati.”

Program srečanj se bo prilagajal skupini sami, tako da bo v največji možni meri odgovarjal na potrebe in želje udeležencev. Srečanja bodo potekala v skupini do 10 udeležencev.

Datumi: 6 zaporednih sred, z začetkom 8.11. (8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 6.12., 13.12.)
Trajanje: 17:00 – 19:00
Lokacija: prostori Socialne akademije (Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana)
Cena: 55 eur za dijake, študente, brezposelne; 75 eur za zaposlene

Izvajalki:
Kristina Kosmač je po izobrazbi specializantka psihodinamske psihoterapije. Iskanje načinov, kako zaživeti bolj v skladu z lastnimi željami in lastnim potencialom, je nekaj, kar jo vodi v življenju. Verjame v lepoto odnosov – s samim seboj in z drugimi – in v to, da lahko s preprostimi izbirami, vztrajnostjo in trudom spreminjamo svoje življenje.
Nina Debevec verjame, da neformalno učenje, ki ga pridobivaš izven formalnega šolskega sistema, vpliva tudi na razvoj osebnostne rasti. Že od nekaj rada dela z ljudmi, v zadnjih letih pa jo zanimajo predvsem odnosi med ljudmi, do sveta in sebe. Meni, da se je pomembno zavedati življenja in ne samo brzeti skozi življenje. Poistoveti se z idejo: z majhnimi, a konkretnimi dejanji soustvarjati svet sprememb.

Prijave in več info: kristina@drevozivljenja.net ali nina.debevec@gmail.com

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1