Cikel delavnic: Ustvari fotografijo (začetek: 6. oktober 2021)

Objavljeno: 29. avgusta 2021

V oktobru in novembru vas vabimo na cikel delavnic z naslovom Ustvari fotografijo. V štirih srečanjih se bomo sprehodili od osnov, kako sploh fotoaparat deluje in kako ga uporabljati, do dinamičnih tematskih fotografiranj in seveda sledi še postprodukcija za konec.

Vabljeni začetniki in malo manj začetniki, ki bi radi spoznali svoj fotoaparat in se preizkusili v različnih situacijah. Zaželeno je, da se nam pridružite na vseh štirih modulih in s tem celostno nadgradite svoje znanje ter da na usposabljanje prinesete lastno opremo – fotoaparat in stativ. Število mest na delavnici je omejeno. Prijave zbiramo do četrtka, 30. 9. 2021, oz. do zapolnitve mest.

Vsebina usposabljanja

Modul 1: Spoznavanje s fotoaparatom

Termin: 6. oktober od 17.00 do 21.00

Na našem prvem srečanju bomo spoznavali osnove fotografije in svetlobe. Že veste kaj je to zaslonka? Tu bomo na različnih scenah spoznali kaj pomeni vsaka nastavitev in se naučili najti naprimernejšo za vsako situacijo.

Modul 2: Nočna fotografija

Termin: 13. oktober od 19.00 do 22.00

Srečali se bomo v stari Ljubljani po sončnem zahodu. Fotografirali bomo nočne mestne luči, promet in risali z lučmi.

Obvezna oprema poleg fotoaparata: stativ in dodatne baterije.

Modul 3: Studijska fotografija

Termin: 20. oktober od 17.00 do 21.00

Tokrat bomo luči premikali v notranjih prostorih. Za tretje srečanje se vračamo nazaj v studio, kjer se bomo posvetili studijski fotografiji produktov in portretov.

Modul 4: Obdelava slik

Termin: 3. november od 17.00 do 21.00

Za konec pa sledi obdelava fotografij na računalniku. Začeli bomo z osnovami in spoznavanjem, kaj nam programi sploh omog

očajo, ter končali z oblikovanjem celostne serije fotografij. V kolikor ga imate, priporočamo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Usposabljanje bo izvajala Vida Habjanič.

Prijave

Prijave zbiramo tukaj do 30. 9. 2021 oz. do zapolnitve mest.

Usposabljanje je sofinancirano s strani Mestne občine Ljubljana, zato je program za mlade brezplačen. Število mest je omejeno. Prednost pri udeležbi bodo imeli mladi, ki se bodo udeležili vseh štirih sklopov usposabljanja.

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1