Cikel delavnic: Ustvari fotografijo

Objavljeno: 18. aprila 2019

[PRIJAVE SO ZAPRTE] V maju in juniju vas vabimo na cikel delavnic z naslovom Ustvari fotografijo. V petih srečanjih se bomo sprehodili od osnov, kako sploh fotoaparat deluje in kako ga uporabljati, do dinamičnih tematskih fotografiranj in seveda sledi še postprodukcija za konec.

Vabljeni začetniki in malo manj začetniki, ki bi radi spoznali svoj fotoaparat in se preizkusili v različnih situacijah. Zaželeno je, da se nam pridružite na vseh petih modulih in s tem celostno nadgradite svoje znanje ter da na usposabljanje prinesete lastno opremo – fotoaparat in stativ.  Število mest na delavnici je omejeno. Prijave zbiramo do nedelje, 5. 5. 2019, oz. do zapolnitve mest.

Vsebina usposabljanja

Modul 1: Spoznavanje s fotoaparatom

Termin: 8. maj ob 17.00

Na našem prvem srečanju bomo spoznavali osnove fotografije in svetlobe. Že veste kaj je to zaslonka? Tu bomo na različnih scenah spoznali kaj pomeni vsaka nastavitev in se naučili najti naprimernejšo za vsako situacijo.

Modul 2: Nočna fotografija

Termin: 18. maj ob 20.00

Srečali se bomo v stari Ljubljani po sončnem zahodu. Fotografirali bomo nočne mestne luči, promet in risali z lučmi.

Obvezna oprema poleg fotoaparata: stativ in dodatne baterije.

Modul 3: Studijska fotografija

Termin: 24. maj ob 17.00

Tokrat bomo luči premikali v notranjih prostorih. Za tretje srečanje se vračamo nazaj v studio, kjer se bomo posvetili studijski fotografiji produktov in portretov.

Modul 4: Gibanje

Termin: 31. maj ob 17.00

Ponovno zunaj, se bomo na četrtem srečanju lotili bolj dinamičnih portretov in se preizkusili v fotografiranju hitro premikajočih subjektov. Iskanje prave lokacije in svetlobe je lahko zahtevno … če vemo, kaj želimo pa je lahko prav zabavno.

Modul 5: Obdelava slik

Termin: 7. junij ob 17.00

Za konec pa sledi obdelava fotografij na računalniku. Začeli bomo z osnovami in spoznavanjem, kaj nam programi sploh omogočajo, ter končali z oblikovanjem celostne serije fotografij. V kolikor ga imate, priporočamo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Usposabljanje bo izvajala Vida Habjanič.

Pogoji prijave in kavcija

Usposabljanje je sofinancirano s strani Mestne občine Ljubljana, zato je program za mlade brezplačen. Ob začetku programa se plača kavcijo 50 EUR, ki zagotavlja resen pristop in redno udeležbo, saj je število mest na delavnici omejeno. Kavcija se po opravljenih “obveznostih” vrne.

Prednost pri udeležbi bodo imeli mladi, ki se bodo udeležili vseh petih sklopov usposabljanja in bodo želeli opraviti prakso v organizaciji.

Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno mladim do 29. leta starosti, vendar so na vsaki delavnici na voljo tri mesta za udeležence, stare 30 let in več.

Tags: , , , ,


3 Responses to Cikel delavnic: Ustvari fotografijo

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1