Civilna družba in politika: spremenimo izziv v priložnost

Objavljeno: 19. aprila 2009

no image
Slovenski svet evropskega gibanje  je v tesnem sodelovanju s Medenarodnim evropskim gibanjem v Ljubljani organiziral mednarodni kongres na temo civilne družbe na Zahodnem Balkanu, s poudarkom na vstopu držav iz tega območja v Evropsko unijo. Kongres je potekal 16., 17. in 18. aprila 2009. Kongres se je pričel na Ljubljanskem gradu, nadaljeval naslednji dan na Gospodarskem razstavišču in zaključil tretji dan v Državnem zboru Republike Slovenije.
 

Konferense so se udeležili tudi predstavniki Socialne Akademije, ki tako preko različnih aktivnosti pomagajo pri oblikovanju sodobne slovenske in evropske družbe.
Konferenca je bila namenjena predvsem integraciji civilnih nevladnih organizacij v že postavljene in delujoče sisteme, ki so v državah članicah evropske unije ter približevanje teh organizacij EU preko dialoga z evropskimi komisarji.
Delavnice so potekale predvsem na temo financiranja teh nevladnih organizacijah, razširjanju in vplivanju teh organizacij v državah kandidatkah za vstop v EU. Ob tem so se porajala vprašanja neodvisnoti teh organizacij od lokalnih vladnih struktur, o vplivu in pripravljenosti lokalnih vlad upoštevati te organizacije.
 
Več si lahko preberete na: http://www.ljubljanacongress.eu/


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1