Človekove pravice? Kaj je že to?

Objavljeno: 11. novembra 2014

To so prek izdelave kratkih filmčkov v Mladinskem centru Jesenice spoznavali dijaki 3. letnika gimnazije Jesenice na brezplačni delavnici Človekove pravice v fokusu, ki je del kampanje Enjoy Your Rights.
eyr-jesenice2014-02mPo kratki motivacijski igri in interaktivni predstavitvi človekovih pravic so dijaki v roke dobili kamere in se lotili pisanja scenarijev za kratke filmčke o posameznih človekovih pravicah ali o tem kako so te lahko kršene (in kako to preprečiti). Dijaki so se tako za eno dopoldne prelevili v režiserje, kamermane, asistente režije in seveda filmske zvezde in pokazali, da imajo film v krvi.
Ko so bili posnetki varno spravljeni na kartci v kameri so spoznali še skriti čar montaže videa, ki je v tista čarovnija, ki posnetke spremeni v film.
Na koncu je seveda sledila slovesna premiera z oblio navdušenja in smeha ter spoznanjem, kako se lahko filmsko izražamo in kaj so človekove pravice. Vsi pa imate pravico, da si ogledate mojstrovine, ki so pri tem nastale s klikom na spodnjo povezavo.

Peter Merše

Razredni sovražnik

Drugačna

Kloniranje

Pravica izkazica

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1