Dežela nasprotij

Objavljeno: 28. januarja 2011

no image

islandija“V četrtek, 27. 01. 2011 ob 19 uri se je v župnijskem domu v Stični zgodil 4. zaporedni večer v sklopu projketa Qou Vadis. Tokrat sta nam naša stara znanca Katja in Marko Jarc prikazala lepote Islandije v obliki potopisa. Skozi objektiv fotoaparata in kamere sta nam pričarala ledene in vroče lepote Islandije.

Ta najsevernejša evropska otoška država, ki je pred leti doživela finančni zlom, je v svojem bistvu dežela nasprotij. Tako lahko na dolžini 2m opazujete mrzlo severno morje na eni strani, na drugi pa vrelec vrele vode, ki privre na plano v obliki gejzirja. Kljub finančnemu zlomu države, pa na drugi strani prebivalci Islandije živijo razkošno, celo razsipno. Vsaj tako sta jih doživela Katja in Marko. Poleg tega sta nam predstavila živalski svet te države in tisto malo rastlinja, ki tam uspeva. Najbolj sem si zapomnil tega, kako so Katjo in Marka vabili na ogled njihovega gozda. Na koncu se je izkazalo, da ta gozd sestavlja nekaj deset dreves velikosti okoli 2m. Zanimivo kajne?
Potopisnega večera se je udeležilo okoli 20 obiskovalcev. Po končanem potopisnem predavanju so prišli na vrsto obiskovalci s svojimi vprašanji. Tako se je večer zavlekel pozno, skoraj do 22 ure.

Vabimo vas na naslednji večer v okviru projekta Quo Vadis. Zgodil se bo zadnji četrtek v mesecu februarju, isto mesto ob istem času. Znova pripravljamo zanimiv večer.”

Jernej Skubic


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1