Delavnica stop motion animacije, 15. februar ob 10:00

Objavljeno: 29. januarja 2020

Vabljeni na celodnevno delavnico stop motion animacije. Spoznali se bomo z animiranjem različnih materialov in posneli kratek film!

Zagotovo že veš da je film sestavljen iz 24 sličic v sekundi. Ampak ali veš, kaj vse lahko ustvariš, če posnameš vsako sliko posebej?

Stop-motion animacija je prav to. S postopnim slikanjem gibanja in sestavljanja teh slik v zaporedje, ustvarimo animacijo, v kateri lahko kljubujemo gravitaciji in oživimo nežive predmete. Slikali bomo tako s telefoni kot digitalnimi fotoaparati, zato pridi pripravljen_a s polno baterijo in prazno spominsko kartico.

Za animacijo bomo uporabili različne materiale, od legokock in plastelina do risb na papirju. Morda bomo celo sami postali igralci.

Delavnico bo vodila Vida Habjanič.

Za koga?

Delavnica je namenjena mladim (16-29 let), ki se s tehniko stop-motion animacije srečujejo prvič, tako da predznanje ni potrebno.

Kdaj in kje?

Pridruži se nam v soboto, 15. 2. 2020, ob 10:00 v prostorih Socialne akademije (Tržaška 132, Ljubljana). Delavnica traja do 18:00.

Rabim kaj s sabo?

S seboj prinesi kakšno idejo za zgodbo, pametni telefon z napolnjeno baterijo in prostim pomnilnikom ali fotoaparat ter prenosni računalnik za montažo v končni izdelek.

Prijave?

Prijave zbiramo do 13. februarja na spodnji povezavi. Število mest je omejeno, zato se hitro prijavi. Več informacij: prijave@socialna-akademija.si.

Usposabljanje je sofinancirano s strani Mestne občine Ljubljana, zato je program za mlade brezplačen.


Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1