Diagnoza : kristjan

Objavljeno: 15. maja 2012

V ponedeljek, 14. 5. 2012, sta na dogodku, Diagnoza : kristjan, udeležence nagovorila dramski igralec Gregor Čušin in novinar Jože Možina. Vabljeni k ogledu posnetkov.

MMC RTV SLO: Jedro slovenske nacije je še vedno zelo pošteno. Ljudje vedo, kaj je prav, in po tem hrepenijo

(STA) Nocoj v Ljubljani vseslovensko srečanje mladih kristjanov

Ljubljana, 14. maja (STA) – Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo in Socialna akademija bosta nocoj v Ljubljani gostili vseslovensko srečanje mladih kristjanov z naslovom Diagnoza: kristjan. V prostorih Zavoda sv. Stanislava naj bi se po pričakovanjih organizatorjev zbralo okoli 200 mladih. Osrednja gosta srečanja bosta dramski igralec Gregor Čušin in novinar Jože Možina.

Srečanje bo ponudilo priložnost, da se mladi bolje spoznajo, izmenjajo poglede, mnenja in izkušnje. V vabilu na srečanje so organizatorji poudarili, da želijo slišati “glas mladih kristjanov, ki jim ni vseeno za usodo Slovenije in ki ji bodo pomagali na poti v boljšo prihodnost”.

Tako v Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo kot v Socialni akademiji menijo, da krščanska skupnost v Sloveniji potrebuje nov zagon, mlade ljudi, ki bi prinesli optimizem, novo upanje v slovensko družbo. V uvodnem delu srečanja si bodo zbrani ogledali dokumentarec o položaju mladih v družbi, ki je bil posnet v Avstraliji.

Osrednji del nocojšnjega srečanja bo namenjen obema gostoma. Kot je za STA pojasnila namestnica direktorja Socialne akademije Mojca Perat, bo igralec Čušin s svojim nastopom spodbudil kritično razmišljanje o aktualnem položaju mladih kristjanov v slovenski družbi.

Tej temi bo namenjen tudi pogovor z novinarjem Možino, ki bo odgovarjal na vprašanja zbranih. Po besedah Peratove je eden od namenov srečanja pozvati mlade k prevzemu odgovornosti in dejavne vloge v prihodnjem razvoju slovenske družbe. Srečanje bo tudi odprlo vprašanje delovanja mladih tako v zasebni kot v javni sferi.

Srečanje se začenja ob 17.30. Vsebinskemu delu srečanja, trajal naj bi približno poldrugo uro, bo sledil družabni del. Dogajanje bodo popestrili nastopi glasbenikov.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1