Dobrodelnost in družbeno delovanje kot poklic(anost)

Objavljeno: 23. novembra 2010

jozica-licen

V okviru 44. Nikodemovih večerov bo Socialna akademija izvedla:

 Dobrodelnost in družbeno delovanje kot poklic(anost)
 

Torek, 23. 11. 2010,  ob 19:30 uri, predavalnica Teološke fakultete, Ljubljana.
Gostje okrogle mize so: Petra Matos, Jožica Ličen in Aleš Primc. Moderatorka večera je Mojca Perat.

Dobrodelnost in družbeno delovanje zajema aktivnosti posameznic in posameznikov na različnih področjih, pri čemer je njihovo delovanje usmerjeno v skupno družbeno korist in ne zgolj v uresničevanje osebnih interesov.
Iz vrednot izhajajo osebnostne kvalitete in načela, prav tako pa tudi gonilo, ki vpliva na naše delovanje in odločitve. Vrednote so tako eden izmed najpomembnejših sestavnih elementov delovanja človeka in predstavljajo naš individualni odgovor na vprašanje, kako je smiselno živeti. Kaj žene in navdihuje Jožico Ličen, študentko Petro Matos in Aleša Primca, da jim ni vseeno, kakšen bo naš jutri? Od kje črpajo moč in pogum za soočenja z izzivi? Kaj lahko naredijo mladi? O tem in še o čem se bo pogovarjala Mojca Perat z gosti.

 
jozica-licenJožica Ličen je žena, mati dveh otrok in babica treh vnukov. Po srednji ekonomski šoli je bila 23 let zaposlena na občini Ajdovščina. Odkar je v pokoju, dejavno sodeluje pri Karitasu. Je namestnica ravnatelja Škofijske Karitas Koper. Mnogi jo poznajo z oglašanja na Radiu Ognjišče, kjer poroča o delu Karitas in komentira dogodke. Za svoja delovanje v Karitas je prejela številna priznanja.

 

 

ales-primcAleš Primc je vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok. S prostovoljnim delom na najrazličnejših področjih se ukvarja že dolga leta. Leta 2001 je bil pobudnik referenduma o umetni oploditvi žensk brez partnerja. Aktiven je bil tudi v strankarski politiki. V zadnjih treh letih je pripravil tri knjige in sicer o Dr. Janezu Evangelistu Kreku, Slovenski kmečki zvezi in Ivanu Omanu.

 

petra-matosPetra Matos je univerzitetna diplomirana geografinja. Je ena od ustanoviteljic in predsednica društva Ekologi brez meja, katerega glavno poslanstvo je pomagati Sloveniji pri prehodu na bolj trajnostno ravnanje z odpadki. Leta 2010 je vodila največjo okoljsko prostovoljsko akcijo v zgodovini Slovenije, Očistimo Slovenijo v enem dnevu!. Svoj študij nadaljuje s specializacijo zakonske in družinske terapije.

 

 

 

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1