Dobrodelnost in družbeno delovanje kot poklic(anost)

Objavljeno: 24. novembra 2010

nikodem0

nikodem0V okviru Nikodemovih večerov se je odvila okrogla miza z naslovom: “Dobrodelnost in družbeno delovanje kot poklic(anost)”. Na okrogli mizi, ki jo je vodila Mojca Perat so se predstavili Jožica Ličen iz Škofijske Karitas Koper, voditeljica akcije »Očistimo Slovenijo v enem dnevu« Petra Matos in voditelj Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc.

Ličnova je med drugim izpostavila pomembnost vrednot Kristusovega nauka kot vira delovanja krščanskega prostovoljca ter potrebnost sodelovanja med laiki in duhovniki. Matosova je z obiskovalci delila svojo izkušnjo prostovoljstva v eko-vasi v Indiji in vodenja največje okoljevarstvene akcije pri nas. Povedala je, da doživlja delo za druge, še posebej za tiste, ki se ne morejo zagovarjati sami, kot nekaj najbolj osrečujočega, in poudarila pomembnost iskrenosti in pristnosti pri prostovoljnem udejstvovanju. Velik izziv je resnično živeti to, v kar verjameš. Primc pa je spregovoril o pomembnosti in odgovornosti civilne družbe za prihodnost naroda in države. Pri nas še posebej potrebujemo nadaljni razvoj civilnodružbenega dela, ki je usmerjeno v sistemske, zakonske spremembe družbe na bolje.

 

 

{gallery}galerije/10/nik{/gallery}

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1