Državljanska vzgoja: štipendija za 3-mesečno prakso v Nemčiji

Objavljeno: 19. junija 2013

Prek Socialne akademije na 3-mesečno prakso v Nemčijo!
Nemška vladna ustanova Zvezna centrala za politično izobraževanje in fundacija Robert Bosch Stiftung razpisujeta štipendije za trimesečno delo v Nemčiji na področju političnega izobraževanja in državljanske vzgoje. Štipendije so namenjene osebam, ki delujejo na tem področju in so (bolj ali manj) na začetku svoje kariere.
Pohiti, rok prijave je 30. junij 2013!

Mario Plešej, ki je letos končal ta program, takole opisuje svojo izkušnjo:

»Kot politolog sem dejaven v državljanski vzgoji in se angažiram v družbeno-političnem življenju. Štipendijski program mi je omogočil, da sem lahko prek seminarjev spoznal načela in organiziranost nadstrankarskega (!) političnega izobraževanja v Nemčiji, ki ima tam že več kot polstoletno tradicijo. Poleg tega sem si lahko z delom v eni od priznanih nemških civilnodružbenih ustanov za politično izobraževanje, npr. sodelovanje pri izvedbi seminarjev in delavnic, nabral precej praktičnih izkušenj. Program nudi popolno preskrbo (plačana nastanitev in prehrana ter žepnina) in zagotavlja sredstva za izvedbo lastnega projekta. Na voljo je več možnosti glede vrst projektnega dela in časa gostovanja v Nemčiji, tako da sem lahko svoje sodelovanje v programu prilagodil svojim željam in potrebam.

Moj glavni projekt je bila organizacija in izvedba študijskega obiska nemških multiplikator-k/jev s področja političnega izobraževanja v Sloveniji. Pri tem mi je pomagal mentor v nemški gostiteljski ustanovi. O študijskem obisku sem napravil tudi videoreportažo, ki si jo je možno ogledati tukaj.

Program mi je ponudil odlično priložnost za spoznavanje in navezovanje stikov s strokovnjaki ter kolegicami in kolegi iz Nemčije in drugih evropskih držav. Imel pa sem tudi dovolj prostega časa za spoznavanje življenja in raznih znamenitosti v Nemčiji.«

Še več informacij o programu je na voljo na spletnem mestu http://www.bpb.de/inaktion

Te zanima? Piši na info@socialna-akademija.si

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1