E-nclusion: E-approach to Youth – E-pristop k mladim

Objavljeno: 4. februarja 2014

no image

Projekt E-nclusion  (osrednji del projekta je predstavljal 1-tedenski trening mladinskih delavcev o integraciji 2.0 orodij v mladinsko delo) želi spodbuditi vse, ki delajo z mladimi in za mlade, da v svoje delo smiselno in produktivno vključujejo sodobna spletna orodja.

Mladinski delavci so se vedno skušali z mlade doseči tam, kjer so se zadrževali. In se vse več mladih mudi za računalniškimi zasloni. Zato je zelo pomembno, da znajo mladinski delavci “govoriti jezik mladih”, se z njimi sporazumevati preko 2.0 orodij.

Kako najbolj smiselno vključiti spletna orodja v svoje delo? Katera iz vsakodnevno povečujoče množice orodij naj izberem? Kakšne pasti, nevarnosti, pomanjkljivosti me čakajo pri delu s temi orodji?

Na ta in še več vprašanj boste našli uporabne in konkretne dogovore v enem od končnih produktov E-nclusiona, wiki- strani z naslednjimi poglavji (povezave na strani so večinoma v angleščini, nekaj tudi v nemščini).

  1. Young People and Social Media
  2. Social Participation of Young People through Social Media
  3. How to use Social Media in a Youth Organization
  4. What tools to use?
  5. European Cooperation with the help of web 2.0
  6. Cases of good practice

Pod zavihkom Materials najdete kar nekaj materialov (v angleščini), ki odpirajo nov pogled na uporabo sodobnega omrežja.

Oglejte si tudi video-lekcije, ki povzemajo nekatere vsebine treninga E-nclusion.

Tags: , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1