Etiopija – dežela pešcev!

Objavljeno: 1. decembra 2010

no image

Socialna akademija vabi na predavanje Boštjana Zajca:

Etiopija – dežela pešcev

                                                                                                                                            v četrtek, 2. decembra 2010, ob 18. uri, v Galeriji Družina,
                                                                                                                                                                      Krekov trg 1, Ljubljana.

zajc

Etiopija je nenavadna, svojevrstna, edinstvena, divja, presenetljivo še prava Afriška dežela polna kontrastov, od gorsko – zelenega vzdušja na severu do stepsko – puščavske samobitnosti v dolini reke Omo.  Narava s svojimi dramatični kanjoni, slapovi in reke ter navdušujoč endemični živalski in rastlinski svet – tukaj so Dželade, pavijani “krvavečega srca” . Dežela je polna ostankov preteklosti od gradov Gondarja do samostanov na otočkih jezera Tana z viškom v Lalibeli in njenimi iz kamna izklesanimi cerkvicami, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša … Vsekakor dajo deželi poseben pečat ljudje s svojo preprostostjo, nasmehom, prijaznostjo in seveda barvita plemena, katerih običaji in navade ter svojevrstna kultura naravnost prevzamejo! Etiopija je dežela pešcev in so glavno »prevozno sredstvo« lasne noge … Vsekakor dežela, ki ti zleze pod kožo. Ja to je še prava Afrika!
Po zaključenem predavanju sledi diskusija, ko se bomo z Boštjanom pogovarjali o trajnostnem razvoju in aktivnem državljanstvu na “črni celini”.  Diskusijo vodi Mojca Perat.

 

Vabljeni!

mss_barvni_resizeess_osnovni

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1