Etiopija – dežela pešcev!

Objavljeno: 2. decembra 2010

bm

bm“Potuj v Etiopijo in boš 7 let mlajši”, je dejal Boštjan Zajc na potopisnem predavanju Etiopija, dežela pešcev. Predavanja se je udeležilo več kot dvajset radovednežev, ki nas je pritegnila deželo izrednih kontrastov in neverjetnih ljudi. Etiopija je zibelka človeštva in krščanstva, saj so Etiopici potomci kraljice Sabe, tukaj pa se nahaja tudi Mojzesova skrinja zaveze. Izredne fotografije in prigode Boštjana so lepo dopolnjevali tudi Etiopijski pregovori.

Naj omenim samo nekatere:

  • Kdor za šalo skoči v nil lahko zares utone.
  • Preveč skromen človek postane lačen.
  • Življenje je nesmiselno za tistega, ki nima doma.

Z udeleženci smo se po zaključnem predavanju pogovarjali o različnem dojemanju odgovornosti in prevzemanju odgovornosti. Koliko sem pripravljemn storiti sam in kaj vse pričakujem, da zame stori država. Ob spoznavanju različnih kultur tako mladi bolje razumejo in spoznavajo možnosti in ugodnosti, ki jih nudi aktivno državljanstvo v Sloveniji, saj  tudi demokracije ne živi sama od sebe, temveč iz ljudi, ki jo jemljejo resno.

{gallery}galerije/10/etiopija{/gallery}

mss_barvni_resizeess_osnovni

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1