Evroposlanke o vlogi žensk

Objavljeno: 4. junija 2009

zenske_sak1.jpg
zenske_sak1.jpgV četrtek, 4. junija 2009, se je v Galeriji Družina odvila Diskusijska kavarna z naslovom "Ali imamo ženske kaj povedati?!", ki sta jo skupaj organizirala Socialna akademija in Mladinski ceh. Diskusijske kavarne so se udeležile kandidatke za evropske poslanke: Ljudmila Novak in Mojca Kucler Dolinar z liste NSi, Nada Skuk z liste SLS in Bernarda Jeklin z liste stranke Zares.

Pri vključevanju žensk v politiko in na vodilne položaje gredo stvari na bolje, je ocenila kandidatka za evropsko poslanko na listi stranke Zares Bernarda Jeklin. Kandidatka na listi NSi Mojca Kucler Dolinar je bila sicer optimistična vendar meni, da se preboj žensk ni še zgodil.
Kandidatka te stranke Ljudmila Novak pa je menila, da za manjše vključevanje žensk v politiko in na vodilne položaje v primerjavi z moškimi niso krivi samo slednji, ampak tudi ženske same. Po njenih besedah so ženske namreč manj ambiciozne, vendar jim vsebina veliko pomeni.

Kandidatka na listi SLS Nada Skuk je ocenila, da so t.i. ženske kvote prenizke. Z njo se je strinjala tudi Novakova. Po njenem bi morali z zakonom določiti, da bi se delež 40 odstotkov žensk nanašal na delež žensk, ki bi bile izvoljene, ne pa samo na delež žensk, ki bi kandidirale.
Diskusijsko kavarno je povezovala Mojca Perat.

 
{gallery}galerije/09/zenske_politika{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1