Čez 100 tajnikov ŽPS na usposabljanju o timskem delu

Objavljeno: 19. maja 2010

ul.jpg
ul.jpgŽupnijski pastoralni sveti (ŽPS) so skupine, ki naj bi v Cerkvi na ravni župnije skrbeli za načrtovanje in izvedbo pastoralne dejavnosti. Sestavljeni so iz 7 do nekaj čez 20 laikov in se v največ primerih srečujejo 1x mesečno.

Je potrebno, da ŽPS postane tim? Je to pri tako velikem številu članov sploh mogoče? Kaj je potrebno za dober tim oz. kaj so njegove značilnosti?
Na usposabljanju, ki je za tajnike in druge aktivnejše člane ŽPS ljubljanske škofije potekalo v soboto, 22. maja 2010 na Ljubelju, je Matej Cepin iz Socialne akademije skupaj z ok. 110 udeleženci o teh vprašanjih razmišljal v 4 pedagoške ure dolgem izobraževalnem procesu.

Bolj kot za to, da bi ŽPS zares postal tim, se je po predavateljevem mnenju potrebno truditi za aktivno udeleženost članov ŽPS. Prav ta se namreč pogosto izkaže za zelo nizko. K temu izzivu pa lahko pristopimo na treh različnih nivojih: na nivoju posameznika, kjer je treba upoštevati njegove individualne talente in značaj; na nivoju skupine, kjer je potrebno upoštevati faze in zakonitosti njenega razvoja in uravnoteženega delovanja; ter na nivoju širšega družbenega konteksta, pri katerem je potrebno upoštevati da ‘biti aktiven v okviru Cerkve’ zaradi različnih resničnih in neresničnih mnenj, ki o njej krožijo v javnosti, ni ravno najbolj motivirajoče.

{gallery}galerije/10/ul{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1