Filmski večeri z ustvarjalci

Objavljeno: 19. maja 2021

V mesecih maj in junij so petkovi večeri namenjeni druženju s filmskimi ustvarjalci ob kratkih avtorskih filmih in diskusiji. Pridruži se nam in v intimnem okolju manjše skupine spoznaj multimedijce, ki soustvarjajo slovensko filmsko sceno. Večere bo gostila Hanna Szentpeteri, ki je tudi sama filmska ustvarjalka in mentorica na usposabljanju Ustvari dokumentarec.


August Adrian Braatz
petek, 28. maj, ob 19.00
Rojen v družino filmskih ustvarjalcev, mu filmski seti niso bili tuji že od malih nog. Tekom študija na AGRFT-ju, smer filmska in televizijska režija, je režiral kratki dokumentarni film Smeh, ki je uspešno potoval po festivalih iz celega sveta. Leto kasneje pa je bil njegov diplomski kratki igrani film Oropana duša, nagrajen na festivalu LIFFE in bil sprejet na več kot ducat mednarodnih festivalov. Tekom študija je prav tako bil soavtor in režiser kratkega filma Avdicija, ki je dobil 1. nagrado na tekmovanju Muvit6x60. Po študiju je pridobil status samozaposlenega v kulturi ter je poleg režije ustvarjal glasbo za filme in gledališče.

Peter Bizjak
petek, 11. junij, ob 19.00
Peter je diplomiral na Akademiji za gledališče, film in televizijo v Ljubljani. Na filmskem področju ustvarja kot režiser in scenarist. Njegove kratke filme so vrteli mnogi festivali, med drugim je prejel nagrado Vesna za najboljši študijski film na Festivalu slovenskega filma, Prešernovo nagrado UL AGRFT in Grossmannovo nagrado.

Aron Horvath
petek, 18. junij, ob 17.00
Od leta 2015 so Aronovi kratki filmi vsako leto del tekmovalnega programa Slovenskega filmskega festivala in so bili prikazani na raznih festivalih po Evropi in svetu. Leta 2017 je prejel Grossman nagrado za najboljši kratki scenarij Delčki. 2018 je celovečerni scenarij bil izbran na domači scenaristični delavnici Scenarnica. 2020 je scenarij za celovečenrni prvenec Izgubljena leta bil izbran med več kot sto kandidati na mednarodno delavnico First film first. Njegov glavni cilj je ustvarjanje filmov, ki nagovorijo ljudi in odpirajo vprašanja.

premiera dokumentarcev
petek, 18. junij, ob 19.00
Ob 19.00 pa bomo nadaljevali s premiero kratkih dokumentarcev letošnjih udeležencev usposabljanja Ustvari dokumentarec.

Zaradi omejitev združevanja si rezerviraj svoje mesto!

 

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1