Foto natečaj 2009

Objavljeno: 18. oktobra 2008

no image

Inovativnost in ustvarjalnost je potrebno spodbujati že pri otrocih in negovati pri mladih. Inovativnost se ne odvija vedno v pozitivno smer. Za inovativnost in ustvarjalnost potrebujemo tudi pozitivno naravnanost. Vedno moramo upoštevati vrednote in se truditi stvari narediti dobro. Moralnost je vsekakor potrebno upoštevati je dejal dr. Jurij Tasič. Inovativna in dobra je glasba, iznajdba arabskih številk in še bi lahko naštevali. Vse ustvarjalnosti in inovativnosti pa presega življenje samo, je še dejal gost večera dr. Tasič.

V četrtek, 10. decembra smo odprli razstavo prispelih fotografij na fotografski natečaj ustvarjam.si/življenje!

Iskreno čestitamo nagrajencem letošnjega fotografskega natečaja.

 1. prvo nagarado prejme: Tomaž Štubelj
 2. drugo nagrado prejme: Katja Jarc
 3. tretjo nagrado prejme: Mateja Absec

 Vse prispele fotografije bodo do božiča razstavljene v Galeriji Družina, kjer si jih lahko ogledate!

Vabljeni!

 {gallery}galerije/09/foto09{/gallery}

Foto natečaj se je zaključil 20. novembra 2009. Do takrat smo prejeli fotografije 44 avtorjev. Fotografije, ki so prispele so bile vse opremljene z naslovi dela in imenom avtorja. Četudi je avtor poslal dve fotografiji, smo ocenjevali vsako posebej.

Večina avtorjev se je vsebinsko osredotočila na življenje in le redki na ustvarjam. Tako je najmanj del naravnanih na inovativnost.
Komisija v sestavi: priznanega in uveljavljenega fotografa Marjana Smrketa, fotografinje Tatjane Splichal, študenta filozofije in računalništva Aljaža Slokarja, predstavnice Socialne Akademije Mojce Perat ter predstavnice založbe Družina Manice Ferenc se je najprej odločila, da vse prispele fotografije razstavimo v galeriji Družina.  Razstavljene so po avtorjih. Razstavo je postavila oblikovalka Jasna Rajh.

Nagrado za prvo mesto : celoletno naročnino na tednik Družina in Božje okolje, prejme fotografija RAJASTAN INDIJA, avtor je Tomaž Štubelj.
Moč duha, ki se dviga in razteza  iz puščave navzven v svet. (Moč duha, ki dviguje pesek in ga ponese/razpršuje po celotnem svetu, (kakor ljubezen, veselje, radost ki nas povsod obdaja?)
Slika nam na inovativen način daje občutek te vseprisotne nevidne lepote duha.

Drugo nagrado: izobraževanje na Socialni akademije, prejme fotografija z naslovom LUČ ŽIVLJENJA, avtorica  Katja Jarc
Čudovit snop svetlobe, ki ima tako toplo in  blagodejno moč, da lomi samo materijo.
Na inovativen način prikazano mirovanje božje narave, v vsej svoji lepoti in "ustvarjalnosti". Na inovativen način prikazano klanjanje človeške ustvarjalnosti božjemu stvarstvu, ki je v nasproti svoji življenskosti, večno.
Tretjo nagrado: bon v vrednosti 50 evrov za razvijanje fotografij v Foto delavnici, prejme  fotografija MLADI POSLOVNEŽI, avtorica Mateja Absec.
Fotografijo smo izbrali zaradi njene zgodbe: mladi, otroci prodajajo svoje izdelke – že sedaj ustvarjalni, kaj šele bo!

 

 

  

Socialna akademija in podjetje Družina vabita k sodelovanju
na foto natečaju:  

ustvarjam.si/življenje

  ustvarjaj_1.jpg

Evropska komisija je leto 2009 razglasila za leto ustvarjalnosti in inovativnosti. Kljub temu, da ta dva pojma najpogosteje povezujemo z umetnostjo ali s podjetnostjo, sta pomembna tudi veliko širše – v vseh segmentih življenja.

Leto ustvarjalnosti in inovativnosti se odvija prav v času večplasne in globalne krize. Pogosto se premalo zavedamo, da težav, ki nas zadanejo, ne moremo reševati na načine, ki so nas do teh težav pripeljali. Zato so še posebej v težavnih obdobjih ustvarjalne rešitve zelo pomembne.

Ujemi v objektiv načine ustvarjalnega izboljševanja kakovost svojega življenja ali življenj drugih! Dokumentiraj situacije, ki te navdihujejo v zvezi z naslovom ustvarjam.si/življenje!

Foto natečaj so bo zaključil 20. novembra 2009. Sodelujoče bomo o izboru najboljših del obvestili in nagradili s praktičnimi nagradami v mesecu decembru, ko bomo v Galeriji Družina v Ljubljani tudi odprli razstavo najboljših fotografij.

 

Vrednost nagradnega sklada je okoli 200 €.
Na zadnji strani fotografije naj bo navedeno:

 •   naslov avtorja
 •   telefonska številka
 •   naslov fotografije oz. drugo besedilo, ki sodi k fotografiji

Vsak udeleženec natečaja, lahko soduluje z eno ali največ dvema fotografijama, ki ju bomo ocenjevali ločeno. Vsaka fotografija naj bo naslovljena, lahko pa se dopiše besedilo (pojasnilo fotografije) ali okoliščine v katerih je fotografija nastala.

Fotografiji je potrebno priložiti podpisano izjavo o avtorstvu.
Fotografije bo ocenjevala komisija v sestavi fotografov, predstavnikov Socialne akademije in Družine ter inovatorja.

 

Info in prijave:
 tel.: 00386 1 427 71 40  ali 051 803 060 (Mojca Perat)
info@socialna-akademija.si

RAZPISNI POGOJI

 1.  Natečaja se lahko udeležijo vsi fotografi in fotografinje, ki bodo do zaključka predpisanega roka in v skladu z razpisnimi pogoji poslali svoja dela.
 2.  Avtor lahko predloži največ dve fotografiji.
 3.  Fotografije so lahko poslane preko interneta na e-poštni naslov: V tem primeru se morajo poimenovati datoteke po ključu: ime_priimek_naslov  Fotografije.* (* je kočnica datoteke). Fotografije se lahko pošlje tudi po pošti na naslov: Zavod Socialna akademija (za Foto natečaj) Ul. Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 4.  Fotografije so lahko črno-bele ali barvne, formata 2400 (širina) in 1600 (višina), ali več, poslane v digitalni ali analogni obliki.
 5. Zavod Socialna akademije si pridržuje pravico do uporabe fotografij (ob omembi avtorjev fotografij) v promocijske namene zavoda Socialne akademije.
 6.  Fotografije po želji opremite z naslovi, komentarji. Vsaka fotografija mora vsebovati izjavo o avtorstvu, ter ime in priimek ter kontaktne podatke. Če je fotografija poslana preko e-pošte, velja poslano sporočilo, kot izjava o avtorstvu. Avtor sam odgovarja za avtorstvo fotografije.
 7. Vsa prispela dela bo pregledala in ocenjevala komisija, katero bo sestavil zavod Socialna akademija. Žirija bo v sestavi prestavnika Socialne akademije, fotografa, ter član iz področja sociale.
 8. Pri ocenjevanju prispelih del bo komisija upoštevala ustvarjalno, sporočilno in kritično stališče, tehnično dovršenost, izpovednost in originalnost.
 9. Komisija ne bo obravnavala prispelih del, ki ne bodo ustrezala razpisnim pogojem, ter jih ne bo vračala. Vse odločitve komisije so dokončne in nepreklicne.

 

SPONZORJI:

SAK.jpg

 

 

 

 

epson.jpg

 

 

 

 

  logo_druzina.jpg


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1