Fotonatečaj 2016 – enakost in enakopravnost – festival Bivak III

Objavljeno: 20. septembra 2016

Postani del družine popotnikov, ki potujejo drugače – potujejo, mislijo in delijo – in prispevaj fotografijo, ki bo lahko na ogled vsem obiskovalcem tretjega festivala popotnikov in popotniškega novinarstva Bivak, ki bo 11.10.2016 v Hostlu celica.

Namen popotniškega novinarstva je okrepiti kritično razmišljanje in družbeno aktivacijo mladih. Spodbuja k potovanjem, zavestnem opazovanju sveta, zavzemanju stališč do družbenih vprašanj ter smiselni uporabi novih medijev.

S fotonatečajem vas želimo spodbuditi, da se ozrete naokoli in se vprašate, če živimo v okolju, ki vsem omogoča enake priložnosti. Pri tem se ni treba omejiti zgolj na družbo, v kateri živimo. Na popotovanjih smo pogosto izpostavljeni situacijam, ki nam dajo misliti. Jih res vidimo, si raje zatisnemo oči, ali pa stopimo še korak naprej in jih s fotografijo pokažemo svetu? V nadaljevanju naj te nagovori nekaj vprašanj, ki lahko služijo kot vodilo:

  • Kdo so mladi z manj priložnostmi?
  • Kako vidim enakopravnost in enakost ter kaj zame pomenita v vsakdanjem življenju?
  • Ali poznam primer dobre prakse vključevanja mladih z manj priložnostmi?
  • Kakšen je ključ do vključenosti? Kaj bi morali storiti, da bi imeli vsi enake možnosti? Ali je to sploh mogoče?
  • Sem v svojem vsakdanjem življenju ali na potovanju opazil družbeno krivico ali pa dober in zgovoren primer, ki bi ga rad delil z javnostjo?

Fotografije, ki nagovarjajo tematiko ENAKOSTI in ENAKOPRAVNOSTI ter ljudi z manj priložnostmi (v ospredju naj bodo predvsem mladi), lahko prijavite na spodnji povezavi. Slike sprejemamo do sončnega vzhoda 8.10.2016. Zmagovalci bodo objavljeni na spletni strani popotniškega novinarstva, izbrane fotografije pa bodo razstavljene na popotniškem festivalu Bivak. Ker te želimo za tvoj trud nagraditi, lahko svoja prihodnja romanja po svetu obogatiš s popotniškim nahrbtnikom, izboljšaš svoje fotografske veščine, ali pa radovedno preizkusiš novo multimedijsko opremo. Fotografijo obvezno opremi s krajšim komentarjem.Hvala!

Obrazec za sodelovanje na natečaju

Nagradni sklad:

  1. nagrada: Udeležba na tečaju Ustvari fotografijo v izvedbi Socialne akademije
  2. nagrada: Popotniški nahrbtnik JO
  3. nagrada: Izposoja opreme v multimedijskem centru Socialne akademije v vrednosti 25€
  4. nagrada: Knjižica Postani popotniški novinar

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ dvema fotografijama, lahko tako v črno-beli kot v barvni tehniki, ki bosta ocenjevani ločeno. Fotografije naj bodo v formatu JPEG z velikostjo daljše stranice 2000 slikovnih pik v ločljivosti 240-300dpi. V natečaju bodo sodelovale vse prispele fotografije, ki bodo zadostile tehničnim pogojem in temi natečaja. Izbor zmagovalnih fotografij bo opravljen s strani udeležencev mladinske izmenjave Treasures from a Backpack, ki je bila financirana s strani Evropske komisije (program Erasmus+), in vodje programa Popotniško novinarstvo, ki organizira festival Bivak.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1