From Silence to Participation (Od tišine do udejstvovanja)

Objavljeno: 19. septembra 2007

logotip_movit.jpg

Socialna akademija je od 10. do 17. septembra 2007 gostila 16 mladih iz šestih različnih držav (Slovenija, Nemčija, Litva, Latvija, Bolgarija in Romunija), ki so v Slovenijo prišli na tečaj usposabljanja Od tišine do udejstvovanja.

Preko pedagogike Paula Freira smo skupaj spoznavali, kako lahko z različnimi metodami dela pomagamo tistim, ki jih je družba postavila na svoj rob, ali pa se sami ne čutijo dovolj sposobni zoperstaviti se družbi, sistemu in njegovim pravilom. Freire izhaja iz Brazilije, kjer je v času močne industrializacije skrbel za opismenjevanje revnih slojev in jih spodbujal k aktivnemu državljanstvu ter družbenemu udejstvovanju. Mi pa smo se skupaj s štirimi trenerji učili in preizkušali, kako so njegove metode uporabne danes ter pri katerih družbenih skupinah jih lahko uporabljamo sami v Evropski kulturi v današnjem času. Poleg tega pa smo se tudi odlično zabavali in pridobili nove prijatelje. O tem se lahko prepričate na priloženih slikah.

{gallery}galerije/08/SEM_freire_AD{/gallery}

logotip_movit.jpg logotip_mladina.jpg logotip_gd_kultura.jpg

 Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1