Intenzivni nadaljevalni tečaj španščine za popotnike, začetek 20.6.

Objavljeno: 1. junija 2016

no image

Že veš? Socialna akademija organizira intenzivne tečaje španščine, ki so namenjen tistim, ki bi se radi dobro znašli na potovanjih po Španiji in Latinski Ameriki. Tečaji potekajo preko španske video serije Moje noro življenje, preko katere se boste odpravili na virtualno potovanje po španski prestolnici ter se srečali s številnimi situacijami, ki nas lahko doletijo kot popotnike ter se hkrati priučili osnov španskega jezika.

Tečaj Španščina za popotnike je zasnovan kot delavnica, v kateri tečajniki aktivno sodelujejo ter se besedišča, slovnice in fraz učijo spontano in v kontekstu popotniških situacij. Pri pouku vaje potekajo preko simulacij in iger ter multimedijske interaktivne izkušnje. Tak način poučevanja je na slovenskem trgu novost.

Tik pred poletjem se Ljubljanski potep po Španiji nadaljuje. Tokrat v še bolj intenzivni različici, saj so potovanja tik pred vrati! Katerih tem nikakor ne smemo izpustiti?

IMG_0641

II. sklop (nadaljevalni tečaj*)

Najprej se bomo okrepčali v baru s prigrizkom in pivom. Čaka nas še kupovanje daril, praznovanje po špansko in mehiško. Pohajkovanje po mestu bomo izkoristili za obisk muzejev, znamenitosti in trgovin. Da ne bomo zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se bomo pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Spoznali bomo še več glagolov, s katerimi bomo znali opisati svoj dan in aktivnosti. Da bomo bolj samostojni, se bomo naučili, kako uporabljati javni prevoz.

Zaželeno je znanje vsebin prve stopnje, vendar za udeležbo na tečaju tovrstno predznanje ni pogoj, lažje pa vam bo, če nekaj osnov španščine že imate. Zaradi zagotavljanja homogene skupine boste novi tečajniki predhodno opravili telefonsko testiranje.

Tečaj je eksperimentalno naravnan, zato je število udeležencev omejeno, cena tečaja pa je simbolična (2 €/h za gradiva/uro, 30 ur – torej 60 € za celotni tečaj ). V primeru prevelikega števila prijav bomo naredili izbor.

Udeleženci tečaja se zavežejo, da bodo redno obiskovali tečaj in sodelovali v anketah o uporabi gradiv in izvedbi tečaja. Izmenično bosta tečaj izvajali profesorici Bojana Petkovič in Neža Gaberšček.

Termini:

  • PON 20.6., 17.00 – 19.15
  • TOR 21.6., 17.00 – 19.15
  • SRE 22.6., 17.00 – 19.15
  • ČET 23.6., 17.00 – 19.15
  • PON 27.6., 17.00 – 19.15
  • TOR 28.6., 17.00 – 19.15
  • SRE 29.6., 17.00 – 19.15
  • ČET 30.6., 17.00 – 19.15
  • TOR 5.7., 17.00 – 19.15
  • SRE 6.7., 17.00 – 19.15

* Na nadaljevalnem tečaju udeleženci osvežijo znanje prve stopnje, naučijo se klepetanja na zabavi, spoznavanja drugih, abecede in črkovanja, poklicev in narodnosti, poimenujejo družbeni stan, številke do 100, v povezavi z narodnostmi slavne osebe in svetovne znamenitosti, glagole biti, imeti, nahajati se, osebne zaimke, kako naročiti španske prigrizke tapas, hrano, pijačo in pribor, sedanjik – pravilne in nepravilne glagole, predlog de. Naučijo se tudi vprašati za ceno, kupiti najbolj primerno darilo, modne dodatke, spoznavajo španske in latinskoameriške praznike ter pevke in pevce Latinske Amerike. Tečajniki spoznajo znamenitosti Madrida, odpiralne čase in urnike, naučijo se ure, dneve v tednu, mesece in letne čase, naučijo se načrtovati potovanja, kupovati vozovnice za javna prevozna sredstva, izboljšajo svojo orientacijo v španščini ter spoznajo nekaj kulturnih značilnosti Španije in Latinske Amerike.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1