Iščemo nove trenerje za mladinsko delo!

Objavljeno: 13. marca 2017

no image

Te zanima delo z mladimi in bi rad/-a postal/-a trener/-ka v mladinskem delu? Si nadebudni trener ali pa to želiš še postati? Potem smo pravi naslov zate! Na Socialni akademiji iščemo nove moči – trenerje, ki jih bomo opolnomočili, da nam bodo pomagali uresničevati naše in svoje poslanstvo.

 

“Posameznikom pomagamo, da pridobijo državljanske kompetence in se povezujejo v skupine. Skupine krepimo, da razvijajo inovativne družbene pobude in odgovarjajo na potrebe družbe. Gradimo družbo, temelječo na človekovem dostojanstvu.”

Trenutno potrebujemo nove trenerje na področju treh projektov:

10 ključnih stvari – 10 ključnih stvari opremlja mlade z veščinami, ki jih v šoli ne pridobijo, so pa ključne za osebni uspeh v njihovem življenju. Mlade želimo opolnomočiti in jim pomagati pri osebnem razvoju, saj verjamemo, da bodo mladi le tako lahko delovali kot odgovorni državljani. V okviru projekta pripravljamo interaktivne delavnice in krajša usposabljanja v različnih krajih po Sloveniji na teme: poklicanost, soočanje z neuspehi, notranji mir, čustvena inteligenca, iskanje lastne identitete, …

Popotniško novinarstvo – Namen programa Popotniško novinarstvo je okrepiti kritično razmišljanje in družbeno udejstvovanje mladih. Kot pove moto: “Potuj. Misli. Deli.”, program spodbuja mlade k potovanjem, opazovanju sveta, zavzemanju stališč o družbenih vprašanjih in smiselni uporabi novih medijev. Mladi v okviru programa prevzamejo vloge popotniških novinarjev. Mladim projekt omogoča odhod v tujino, nekatere pa na delavnicah opogumi in jih opremi s kompetencami za medijsko izražanje.

Ustvari film – S programom Ustvari film želimo mladim podati osnovne multimedijske kompetence. Mlade popeljemo v svet filmske produkcije, kjer spoznajo celoten potek izdelave od pisanja scenarija, rokovanja z opremo do zaključne montaže in deljenja z drugimi. Na ta način se spoznajo z najbolj privlačnim kanalom, ki nam lahko pomaga pritegniti pozornost za družbeno relevantna vprašanja.

Če bi se nam želel/-a pridružiti, izpolni prijavnico do srede, 22. 3. 2017.

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1