Izkusimo Slovenijo, 26. 9.–2. 10. 2015

Objavljeno: 14. septembra 2015

V okviru letošnjega Socialnega tedna ter Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine vas vabimo k odkrivanju slovenske identitete in praznovanja v slovenskem okolju prek treh izkustvenih vodenj.

V soboto, 26. 9. 2015, vas vabimo v Potočko zijalko, kjer bomo prek veččutnega vodenja spoznavali jamo, ljudi, ki so v predzgodovini zahajali vanjo, in piščal, ki je bila najdena v tem prostoru. O čem govori piščal? Zakaj so jo ljudje uporabljali?

Veržej je kraj naslednjega izkustvenega vodenja, ki bo na sporedu v četrtek, 1. 10. 2015. Na njem bomo spoznavali zaklade Prlekije, seznanili se bomo z zemljankami, s slovanskimi jeziki ter z nekaterimi slovanskimi običaji in simboli.

Končno se bomo v petek, 2. 10. 2015, prek izkustvenega vodenja posvetili zibelki kot simbolu rojstva, novega življenja in novih začetkov.

Več informacij o posameznem izkustvenem vodenju je na voljo na zgornjih povezavah. Dogodki so načeloma brezplačni, posamezne izvajalke pa se priporočajo za prostovoljne prispevke za pokritje stroškov dogodka.

Za udeležbo na izkustvenem vodenju je obvezna predhodna prijava neposredno pri izkustveni vodnici, saj je število mest omejeno. Kontaktni podatki so navedeni pri posameznem dogodku.

Obilo užitkov pri izkušanju Slovenije!

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1