Jan Peloza: Ko mladinska izmenjava zraste v veliko zgodbo

Objavljeno: 6. septembra 2021

V 20. epizodi podkasta Goreči grm lahko prisluhnete pogovoru z Janom Pelozo.

Gre za navdihujočo zgodbo o tem, kako se 14-letnik iz delavske družine v domači Izoli udeleži mednarodne mladinske izmenjave, ki popolnoma spremeni njegovo življenje.

Po 20 letih tako lahko govorimo o uspešnem mladinskem delavcu, trenerju, menedžerju več organizacij in projektov, aktivistu na področju zdravja in okolja, predvsem pa o človeku, ob katerem so mnogi mladi sanjali in vsaj deloma živeli svoje sanje, ob tem pa postajali vedno boljše verzije sebe.

Jan Peloza, med drugim pred leti tudi prejemnik državnega priznanja v mladinskem sektorju, tudi po formalnem zaključku mladosti ostaja v delu z mlkadimi.

Trenutno vodi Slovensko agencijo za mlade, ki je morda najbolj znana po evropski mladinski kartici (mnogi se je spominjamo kot bivše Euro26). Je tudi generalni sekretar na Youth Health Organization, evropski mreži organizacij s sedežem v Ljubljani, ki je nastala (tudi) na njegovo pobudo.

Med drugim vodi projekte Social Impact Award, Global Shapers Community, Impact Hub ter sodeluje tudi na mnogih drugih projektih in pobudah s področja okolja in zdravja (primer: odtis.si).

Najbrž največja stvar, nad katero je bdel od samega začetka, pa je danes znana kot Mladinska zveza Brez izgovora (noExcuse).

(Foto: LinkedIn profil Jana Peloze)

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1