JAZ, NOVINAR: Počitniško varstvo za otroke od 1. do 5. razreda OŠ

Objavljeno: 30. aprila 2021

Tudi letos organiziramo štiri tedne 9‐urnega dnevnega programa ustvarjalnega varstva za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole.

O PROGRAMU

Program Mali novinarji bo potekal pod naslovom JAZ, NOVINAR, v okviru katerega bodo mali nadebudneži odkrivali in razvijali svoje talente skozi fotografijo in video ter spoznavali poklic novinarja in različne novinarske zvrsti. Poleg tega bo vsak dan na programu rekreacija (izleti) ter druženje in ustvarjalne igre. Vsak teden lahko sprejmemo največ 20 otrok iz Mestne občine Ljubljana.

Program bo potekal od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00. Prihod otrok je med 7.30 in 8.00, odhod pa med 16.00 in 16.30. V tem času bo organizirano varstvo, novinarske delavnice, izleti, rekreacija, kreativno ustvarjanje, druženje in igra ter prehrana (dve malici in kosilo).

Naše počitniško varstvo pa ni le varstvo, saj je skozi celotne dneve organiziran zabaven in poučen program, ki se navezuje iz dneva v dan in na koncu tedna sestavi celoto. Med drugim bomo obiskali novinarsko institucijo, se družili s terapevtskimi živalmi in s profesionalno opremo posneli svojo TV informativno oddajo. Zato je pomembno, da otroka pripeljete pravočasno, zaradi prevozov na zunanje izlete in, če je le možno, naj bodo otroci prisotni vseh pet dni, da ne zamudijo česa zanimivega.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Program je namenjen otrokom, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL in obiskujejo 1. do 5. razred na osnovni šoli na območju MOL ter otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani. Program je namenjeni tudi mladostnikom do 18. leta starosti, če gre za osebe s posebnimi potrebami

KOLIKO STANE?

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana (MOL), zato je cena 30€ na otroka na teden oz. 6€ na dan.

Znesek vključuje celoten program varstva, prehrano (dve malici in kosilo), prevoz na izlet, izposojo snemalne opreme ter nezgodno zavarovanje otrok in animatorjev. Plačilo se poravna s predračunom, ki ga prejmete na e-mail ob potrditvi prijave. Mesto imate rezervirano 5 dni. Če v tem času ne prejmemo plačila, bomo mesto sprostili in omogočili prijavo otrokom v čakalni vrsti.

Na vsakem počitniškem tednu je na voljo 5 mest za otroke iz socialno ogroženih družin, za katere bo varstvo v celoti brezplačno. Mesta bodo ostala odprta do 14. 5. oz. do zapolnitve le-teh. Za prijavo na ta mesta je v prijavnico potrebno priložiti dokazilo (odločba o otroškem dodatku, socialni podpori itd.). Kriterij za prijavo na mesto za socialno ogrožene je, da prejemate katerekoli socialne prejemke (npr. otroški dodatek, dodatek za veliko družino, dodatno denarno pomoč …) ali da priložite priporočilo strokovnega delavca (npr. šolska svetovala služba, CSD, …).

ODJAVA
Prijavnina se vrne, če je prijava odpovedana najkasneje 14 dni pred začetkom počitniškega tedna, na katerega je prijavljen otrok. Če otrok zboli pred začetkom in se zaradi tega ne more udeležiti programa, se prijavnina povrne v celoti ob pogoju, da je prijavitelj ob začetku bolezni obvestil izvajalca počitniškega varstva in da je predložil zdravniško potrdilo o otrokovi bolezni. Prijavnina bo vrnjena na bančni račun, s katerega je bila nakazana, najkasneje v 15 dneh po odpovedi v zgoraj navedenih rokih ali po predložitvi zdravniškega potrdila o otrokovi bolezni.

KDAJ POTEKA VARSTVO?

Termini JAZ, NOVINAR so:

  • 19. 7. – 23. 7. 2021
  • 26. 7. – 30. 7. 2021
  • 16. 8. – 20. 8. 2021
  • 23. 8. – 27. 8. 2021

Za starše bomo pripravili tudi informativni sestanek, kjer vam bomo predstavili program, potek tedna in odgovorili na vaša vprašanja. Sestanek se bo odvil v četrtek, 17. junija, ob 18.00 na Tržaški 132, 1000 Ljubljana (2. nadstropje).

Pri izvedbi počitniškega varstva bomo smiselno sledili smernicam NIJZ glede velikosti skupin, morebitne uporabe zaščitne opreme, razkuževanja, itd. za vrtce in šole. O potrebnih prilagoditvah vas bomo obvestili pred začetkom programov počitniškega varstva. V primeru ponovitve epidemije si pridržujemo pravico do odpovedi varstva.

KJE IN KAKO SE PRIJAVIM?

Vsa mesta razen za otroke iz socialno ogroženih družin so ZASEDENA. Nove prijave umeščamo na ČAKALNO LISTO.

PRIJAVA je možna tukaj.

Povezava do prijav se bo odprla v torek, 4. maja, ob 7.00.

Prosta mesta se bodo zapolnila po vrstnem redu prijav. Posamezen otrok se lahko udeleži največ 2 tednov varstva.

Več informacij: prijave@socialna-akademija.si

Oglejte si, kaj smo ustvarjali prejšnje poletje!

 

 

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Tags: , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1